Oven baked cereals met banaan, kaneel en rode vruchten

Ontbijt
7 februari 2017 / By / Post a Comment

Zin in een lekker ontbijtje, een keer wat anders en iets gezonds? Probeer dan deze oven baked cereals. Bijna iedere dag eet is havermoutpap en ik was wel eens toe aan wat anders.
In dit recept heb ik de Brinta oergranen gebruikt. Deze hebben een wat grovere structuur dan bijvoorbeeld havermout.
Het maken van dit ontbijtje is verrassend makkelijk, het enige wat je moet hebben is 25 minuten geduld.
Je kan volop variëren met een oven baked ontbijtje. Ik zal daarom zo nu en dan meerdere variaties toevoegen op mijn website.

Ingrediënten voor 1 persoon/ovenschaaltje:

35 g Brinta oergranen
50 ml melk
150 ml water
1/2 banaan
1 tl kaneel
50 g diepvriesfruit (rood)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de Brinta oergranen, het water en de melk in een kom
Prak de halve banaan met een vork en voeg het toe aan de kom
Voeg kaneel toe en meng alles goed door elkaar
Doe het mengsel in een 1 persoons ovenschaaltje
Leg wat diepvriesfruit op het mengsel
Bak gedurende 25-30 minuten in een voorverwarmde oven

Pas op! Het schaaltje is erg heet wanneer het uit de oven komt!

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk

My daily breakfast
29 april 2020
Chiapudding basisrecept
26 april 2020
Proteïne fluff
26 april 2020