Vegan pumpkin, chickpea & coconut curry

Diner
14 december 2019 / By / Post a Comment

Weer een recept met pompoen, dit keer een pompoen curry. Deze pompoen curry bevat geen vlees, maar wel kikkererwten om toch wat eiwitten te compenseren. Daarnaast is de combinatie van kikkererwten en pompoen heerlijk!
Een heerlijke smaakvolle curry waar je naanbrood in kunt dopen of serveer er bijvoorbeeld rijst naast.

Ik hou van makkelijke recepten en daar past dit recept helemaal bij. Je kan ervoor kiezen om voorgesneden pompoen te gebruiken, om tijd te besparen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je eigen curry kruiden te maken maar ik vind de curry kruiden van Jonnie Boer erg lekker. De kruidenmixen bevatten geen toegevoegde suikers, e-nummers en zout(!). Dit keer gebruikte ik de garam masala van Jonnie Boer samen met kerrie poeder. Ik vind deze combinatie erg lekker maar mocht je liever andere curry kruiden gebruiken dan kan je dat gerust doen.

Dit recept heb ik gemaakt voor 2 personen en at bij de curry een klein naanbroodje. Mocht je er rijst bij eten en meer naanbrood dan kan je dit recept heel goed gebruiken voor 4 personen of de overgebleven curry in vriezen.

Ingrediënten
(2-4 personen)

» 1 ui
» 1 teentje knoflook
» 2 cm verse gember
» 2 tl garam masala
» 2 tl kerrie poeder
» 400 g tomaten blokjes (blik)
» 400 ml kokosmelk (blik)
» 400 g kikkererwten (blik)
» 300 g pompoen blokjes
» 1 tl piri piri saus/½ Spaans pepertje
» Peper en zout

Zo maak je het

» Was de pompoen, snijd hem doormidden, verwijder het vruchtvlees (je kan de schil gewoon laten zitten) en hak in blokjes van 3 cm, mocht je geen voorgesneden pompoenblokjes hebben. Snijd de ui, knoflook en gember fijn.

» Fruit de ui in een ruime pan met een beetje olijfolie. Zodra de ui glazig is geworden voeg je de knoflook en gember toe. Voeg dan de kruiden (garam masala en kerrie) toe en bak mee voor 2 minuten. Blijf regelmatig roeren.

» Doe de tomaten blokjes en kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Wanneer het kookt voeg je de pompoen en kikkererwten toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het voor 45 minuten pruttelen, check en roer regelmatig door.

» Na 45 minuten haal je de deksel van de pan, voeg je de piri piri saus, peper en zout naar smaak toe. Kook de curry vervolgens weer voor ongeveer 15 minuten of totdat de curry de gewenste dikte heeft bereikt.

» Serveer de curry met zelfgebakken naanbrood en/of rijst.

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020

Leave a Reply