Proteïne fluff

OntbijtSnacks
26 april 2020 / By / Post a Comment

Een keer eens wat anders dan kwark, eiwitshakes, kip en eieren en tóch veel eiwitten binnenkrijgen? Dit eiwitrijke recept is echt zo lekker en makkelijk te maken. Je kunt het eten als ontbijt, tussendoortje, herstel na je training of als nagerecht.

In de proteïne fluff wordt eiwitpoeder gebruikt. Ik gebruik vaak whey eiwitpoeder maar caseïne eiwitpoeder zorgt voor een extra fluffy structuur. Belangrijk is ook dat je een goede blender of keukenmachine gebruikt.

Ingrediënten
(voor 1 fluff)

» 125 g bevroren fruit
» 1 scoop eiwitpoeder
» Half glas/ca. 100 ml (plantaardige)melk of water

Zo maak je het

» Doe het bevroren fruit met de eiwitpoeder in een keukenmachine of blender totdat er een soort poeder ontstaat.

» Voeg melk/water toe en laat de machine draaien totdat er een romige massa ontstaat.

» Je zou ervoor kunnen kiezen om deze romige massa al te gebruiken in bijvoorbeeld je ontbijt maar wil je echt een enorme fluffy fluff?
Doe dan de romige massa in een grote kom en mix met een handmixer in minimaal 3 minuten tot een fluff.

Tips

  1. Eet de proteïne fluff als ontbijt en combineer met chiapudding, vers fruit en granola. Zie my daily breakfast.
  2. Eet de proteïne fluff als tussendoortje of ontbijt en maak af met bijvoorbeeld wat kokosrasp, nootjes of chocoladerasp.

Misschien vind je dit ook leuk

My daily breakfast
29 april 2020
Chiapudding basisrecept
26 april 2020
Paasstol
29 maart 2020

Leave a Reply