Chiapudding basisrecept

Ontbijt
26 april 2020 / By / Post a Comment

Pudding gemaakt van chiazaad klinkt misschien een beetje gek, wanneer je het nog nooit gezien of gemaakt hebt. Wanneer je chiazaad weekt, ontstaat er een soort gel, die langzaam wordt opgenomen door je lichaam. Naast dat chiapudding lekker is als ontbijt, tussendoortje of misschien wel als toetje, zijn ze ook erg gezond. Chiazaad zit vol eiwitten, vezels en bevatten ook veel ijzer. Nog een bijkomend voordeel voor mij is, dat je er lang een verzadigd gevoel van hebt.

Chiapudding kun je bijvoorbeeld eten met vers fruit maar je zou er ook yoghurt en granola bij kunnen eten. Ik maak bijna dagelijks een ontbijtje met chiapudding. Ik wissel bijvoorbeeld af met verschillende soorten fruit, noten/vruchten, zelfgemaakte granola of een proteïne fluff.

Ingrediënten
(2-4 porties)

» 200 ml (plantaardige) melk
» 200 ml water
» 45 g chiazaad

Zo maak je het

» Doe de melk met water in een kom/(eiwit)beker. Voeg de chiazaad toe en roer goed door.

» Zet in de koelkast en laat de chiazaadjes de hele nacht weken.

» Roer de volgende ochtend de chiapudding goed door zodat de klontjes verdwijnen.

Tips

  • Maak de chiapudding een avond van te voren zodat je het de volgende ochtend kunt gebruiken in je ontbijt.
  • Je kunt de chiapudding voor meerdere dagen maken/gebruiken.
  • Gebruik de chiapudding als toetje met lekker veel vers fruit.

Misschien vind je dit ook leuk

My daily breakfast
29 april 2020
Proteïne fluff
26 april 2020
Paasstol
29 maart 2020

Leave a Reply