Courgettesoep

DinerLunch
7 maart 2017 / By / Post a Comment

Zelfgemaakte soep is super snel klaar en erg lekker. Ik gebruik gewoon bouillonblokjes voor deze soep maar je kan er natuurlijk zelf voor kiezen om verse bouillon te maken.
Vaak bevat courgettesoep room, maar ik heb er bewust voor gekozen dit niet toe te voegen aangezien de smaak zonder juist erg lekker is. Deze courgettesoep bevat weinig toevoegingen, is gezond en lekker als voorafje of met een broodje. Daarnaast krijg je onbewust veel groenten binnen.

Ingrediënten voor een liter soep (± 4 personen):

1 ui
2 tenen knoflook
2 courgettes
1 liter water
2 groenten bouillonblokjes
2 tl gedroogde oregano/Italiaanse kruiden
Plakjes bacon of spek(blokjes)
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui samen met de knoflook
Snijd de courgettes in blokjes
Wanneer de ui er glazig uitziet, voeg je de blokjes courgette toe
Bak de courgette ongeveer 5 minuten mee
Voeg de oregano/Italiaanse kruiden, peper en zout toe
Doe het water in de pan en breng het water aan de kook
Voeg de bouillonblokjes toe en zet het vuur wat lager
Laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen in de pan
Bak nu de bacon/spek(blokjes) uit, op laag vuur
Pureer de soep met een staafmixer tot alle blokjes eruit zijn
Schep de soep in soepkommen en garneer met de bacon of voeg de spek(blokjes) toe

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020