Geen zin om lang in de keuken te staan en toch een lekker en gezonde maaltijd op tafel willen hebben? Dan is deze supersnelle, voedzame en makkelijke tomatensoep wat voor jou!
Als je nog wat over hebt, bewaar de soep dan in de koelkast voor de lunch de volgende dag.
Lekker met een broodje of salade.
Tip
Voor deze tomatensoep heb ik alleen trostomaten gebruikt. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een mix van verschillende tomaten te gebruiken. De ene tomaat is wat zoeter dan de andere en zo krijg je een andere smaak.
Ingrediënten voor 6 personen:
Voor de ballen
500 g mager rundergehakt
2 tl paprika poeder
Peper en zout
Voor de soep
500 g trostomaten
2 sjalotten
2 tenen knoflook
200 ml tomatenpuree (tomaten frito Heinz)
1 tl tijm
1 tl oregano
Handjevol verse basilicum
Peper (naar smaak)
1,5 liter runderbouillon (2 runderbouillon blokjes)
Olijfolie
Zo maak je het
Pel en snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook aan.
Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe de tomaten in de pan en voeg de tijm, oregano en peper toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren staan. Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel weer 5 minuten onder af en toe roeren pruttelen. Voeg de basilicum toe.
Doe het gehakt in een kom en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Draai er balletjes van.
Wanneer de tomaten zacht zijn geworden voeg je het water en 2 runderbouillonblokjes toe. Breng het mengsel aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer.
Zet de soep terug op het vuur en voeg de gehaktballetjes toe aan de soep. Wanneer de gehaktballetjes bovendrijven is de soep klaar.
Breng de tomatensoep eventueel nog wat op smaak met peper en zout.