Cranberry pistachio bananabread

Bakrecepten / TussendoortjesBananenbrood
12 juli 2019 / By / Post a Comment

Ingrediënten
(1 cakevorm)

» 4 bananen (of 3 grote)
» 2 eieren
» 100 g volkorenbloem
» 120 g tarwebloem
» 50 g amandelmeel
» Half zakje bakpoeder
» 2 tl kaneel
» 60 g ongezouten pistache noten (gepeld)
» 60 g gedroogde cranberry’s
» 30 g stukjes (extra pure) chocolade

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de bananen samen met de eieren.

» Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder en kaneel in een kom door elkaar. Voeg het bananenmengsel toe en mix dit gedurende 2 minuten.

» Voeg de cranberry’s, pistachenoten en stukjes chocolade toe en mix dit nog even kort door elkaar. Vet de cakevorm in en giet het beslag in de cakevorm.

» Bak de bananenbrood ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingredients
(1 loaf pan)

» 4 (over)ripe bananas (or 3 big ones)
» 2 eggs
» 100 g whole-wheat flour
» 120 g white flour
» 50 g almond flour
» 8 g baking powder
» 2 tsp cinnamon
» 60 g unsalted pistachios (without shell)
» 60 g dried cranberries
» 30 g pieces of (extra dark) chocolate


How to make

» Preheat the oven to 180 degrees. Blend the bananas and eggs together.

» In a bowl, whisk together flour, almond flour, baking powder and cinnamon. Add the banana egg mixture to the dry ingredients and stir untill well combined.

» Add the cranberries, pistachios and chocolate pieces and stir in the batter.

»
Pour the batter into a greased loaf pan. Bake until golden brown and a toothpick or cake tester comes out clean, about 50 minutes.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply