Amazing pistachio brownies

Bakrecepten / Tussendoortjes
16 juni 2019 / By / Post a Comment

Ingrediënten
(1 brownievorm)

Brownies
» 200 g dadels (± 1 uur geweekt in kokend water)
» 250 g suikervrije appelmoes
» 110 g tarwebloem
» 40 g amandelmeel
» 50 g cacaopoeder
» 1 tl bakpoeder
» 2 eieren
» 70 g pistache nootjes

Ganache
» Half blikje kokosmelk (light)
» 100 g extra pure chocolade (minimaal 70%)

Zo maak je het

» Pureer de geweekte dadels met de appelmoes tot een gladde massa. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.

» Doe de tarwebloem, amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder in een kom. Voeg de dadel appelmoes puree en de eieren toe en mix dit tot een egale massa. Tot slot roer je hier de pistache nootjes doorheen.

» Doe het brownie beslag in de ingevette bakvorm. Bak de brownies voor 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat eerst de brownie afkoelen voordat je de ganache gaat maken.

» Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje. Wanneer de kokosmelk kookt haal je hem van het vuur en voeg je in stukjes de chocolade toe. Roer dit tot een gladde massa. Schenk de ganache over de afgekoelde brownie en laat opstijven in de koelkast.

Ingredients
(1 browniepan)

Brownies
» 200 g dates (soaked for ± 1 hour in hot water)
» 250 g sugarfree applesauce
» 110 g wheat flour
» 40 g almond flour
» 50 g cocoa powder
» 1 tl baking powder
» 2 eggs
» 70 g unsalted pistachios

Ganache
» Half a can coconutmilk (light)
» 100 g extra dark chocolate (minimum 70% cocoa)

How to make

» Blend the soaked dates with the apple sause until smooth. Preheat the oven to 180 degrees.

» In a bowl, whisk together flour, almond flour, cocoa powder and baking powder. Add the dates apple sauce mixture together with the eggs and mix until well combined. Stir the pistachios in the batter.

» Pour the batter into the greased brownie pan. Bake the brownies for 20-25 minutes until the centre is barely jiggly. Do not over bake as brownies will have more of a cake consistency. Cool down the brownies before you start making the chocolate ganache.

» Heat the coconut milk in a small saucepan. When the coconut milk starts to boil, remove the pan from the heat. Add the pieces of dark chocolate into the hot coconut milk. Stir until glossy and smooth. Pour the ganache over the cooled brownie and let it set in de fridge.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply