Vegan bananencake met ganache topping

Bakrecepten / TussendoortjesVegan
23 mei 2018 / By / Post a Comment

Ingrediënten
(ovenschaal: 22 cm x 22 cm)

Bananencake
» 1 el chiazaad
» 1 el gebroken lijnzaad
» 3 overrijpe bananen
» 100 g dadels
» 2 el bananen appelpuree*
» 150 g tarwebloem
» 50 g amandelmeel
» 1 zakje bakpoeder
» 1 tl kaneel
» 1 tl koek- en speculaaskruiden
» 50 ml sojamelk
» 30 g rozijnen
» 30 g walnoten

* Je zou hiervoor in de plaats ook gewoon appelmoes kunnen gebruiken

Ganache
» 400 ml kokosmelk uit blik (light)
» 200 g vegan pure chocolade

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met (kokos)olie. Meng de chiazaad en lijnzaad met 5 eetlepels water door elkaar en laat staan.

» Doe de tarwebloem, amandelmeel, bakpoeder, kaneel, koek- en speculaaskruiden in een kom.

» Pureer de bananen met de dadels glad in een keukenmachine. Voeg het chiazaad mengsel toe aan de gepureerde bananen en mix het nog even goed door elkaar.

» Roer de gepureerde bananenpuree door de droge ingrediënten in de kom. Voeg de bananen appelpuree en de sojamelk toe en meng door elkaar.

» Tot slot roer je de rozijnen en walnoten door het cakebeslag. Giet het beslag in de ovenschaal en bak de bananencake gedurende 30-35 minuten.

» Laat de bananencake eerst afkoelen voordat je de ganache gaat maken. Schep het harde deel van de kokosmelk in een steelpannetje en verwarm op laag vuur. Breek de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan de kokosmelk. Haal het steelpannetje van het vuur en blijf roeren totdat alle chocolade is gesmolten. Laat de ganache een beetje afkoelen en giet het dan over de bananencake. Zet de ovenschaal in de koelkast en laat de ganache opstijven.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply