Gezonde en eiwitrijke bounty’s

Snacks
2 februari 2018 / By / Post a Comment

Suiker, kokos (21%), glucosesiroop, cacaoboter, cacaomassa, magere melkpoeder, emulgatoren (sojalecithine, E471), lactose, botervet (van melk), weipoeder (van melk), bevochtigingsmiddel (glycerol), zout, natuurlijk vanille-extract. Pfoeh, dit zijn de ingrediënten van de bounty’s uit de supermarkt. Eerlijk gezegd schrok ik hier wel een beetje van. Ik ben echt dol op de combinatie van kokos en chocolade en een bounty vind ik mega lekker! Helaas bevat de bounty uit de supermarkt veel andere toevoegingen, zoals je hierboven ziet. Dit was voor mij een mooie uitdaging om zelf gezonde en eiwitrijke bounty’s te maken. Daarnaast is het belangrijkste natuurlijk dat ze lekker zijn. Met maar liefst 4 ingrediënten heb ik dit voor elkaar gekregen. Een lekker, makkelijk en gezond recept voor bounty’s vind je hieronder.

Ingrediënten
(± 10 bounty’s)

» 125 g kokosrasp
» 40 g whey eiwit vanille
» 3 el kokosolie
» 150 g pure (smelt)chocolade

Zo maak je het

» Doe de kokosrasp, eiwitpoeder en kokosolie in een keukenmachine. Maal dit ongeveer 2 minuten. Als het mengsel nog wat droog aanvoelt kun je extra kokosolie toevoegen.

» Verdeel het kokosmengsel over de bodem van een cakevorm en druk het goed aan. Wanneer de cakevorm te groot is, bedek je gewoon niet de hele bodem. Laat het 1 uur opstijven in de vriezer.

» Haal de cakevorm uit de vriezer. Smelt de chocolade au bain marie (in een kom boven heet water). Snijd de grote bounty in de gewenste repen/stukken. Haal de bounty’s door de gesmolten chocolade en leg ze op een bord met bakpapier. Bewaar de bounty’s tot gebruik in de koelkast.

Zo maak je het

» Doe de kokosrasp, eiwitpoeder en kokosolie in een keukenmachine. Maal dit ongeveer 2 minuten. Als het mengsel nog wat droog aanvoelt kun je extra kokosolie toevoegen.

» Verdeel het kokosmengsel over de bodem van een cakevorm en druk het goed aan. Wanneer de cakevorm te groot is, bedek je gewoon niet de hele bodem. Laat het 1 uur opstijven in de vriezer.

» Haal de cakevorm uit de vriezer. Smelt de chocolade au bain marie (in een kom boven heet water). Snijd de grote bounty in de gewenste repen/stukken. Haal de bounty’s door de gesmolten chocolade en leg ze op een bord met bakpapier. Bewaar de bounty’s tot gebruik in de koelkast.

    

Misschien vind je dit ook leuk

Proteïne fluff
26 april 2020
Naanbrood/flatbread
28 november 2019
Zomerse proteïne snack
1 augustus 2018

Leave a Reply