Gevulde speculaas bananenbrood

Bakrecepten / TussendoortjesBananenbrood
18 december 2017 / By / Post a Comment

Ingrediënten
(voor 1 cakevorm)

Speculaasbeslag
» 3 bananen
» 2 eieren
» 50 ml sojamelk
» 50 g roomboter
» 
200 g bloem (ik gebruikte 100 g volkorenbloem en 100 g tarwebloem)
» 
50 g amandelmeel
» 
1 zakje bakpoeder
» 
2 el koek- en speculaaskruiden
» 1 el kaneel
» 2 el honing
» 400 g amandelspijs*

Garneren
» Handvol amandelen/amandelschaafsel
» 
1 ei

* Gebruik dit recept om gezonder amandelspijs te maken

Zo maak je het

» Maak de amandelspijs volgens dit recept en laat rusten in de koelkast.

» Verwarm de oven voor op 175 graden.

» 
Pureer de bananen. Voeg de eieren, sojamelk en roomboter toe en meng tot een gladde massa.

» 
Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en kaneel in een kom door elkaar. Voeg het bananenmengsel toe en spatel dit erdoorheen.

» 
Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier.

» 
Verdeel het beslag in twee delen. Schenk de eerste helft op de bodem.

» 
Haal de amandelspijs uit de koelkast en rol met een deegroller uit tot een dikke plak. Maak de plak zo lang en breed als de cakevorm.

» 
Leg de amandelspijs op de bodem en schenk de tweede helft van het beslag eroverheen. Strijk de bovenkant glad.

» 
Versier de bovenkant met halve amandelen of amandelschaafsel. Klop een ei los en besmeer hiermee de bovenkant van de gezonde speculaas.

» 
Zet de gevulde speculaas voor 50 à 60 minuten in de oven. Controleer na 50 minuten op gaarheid met een satéprikker.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply