Pastinaaksoep

DinerLunch
2 februari 2018 / By / Post a Comment

Ingrediënten
( 4 personen)

» 500 g pastinaak
» 1 ui
» 2 tenen knoflook
» 3 el olijfolie
» Peper
» 1 liter groentebouillon van tablet*
» 250 g kastanjechampignons
» 125 g crème fraîche
» 1 tl gedroogde dille

Zo maak je het

» Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de pastinaak toe met wat peper en bak 3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de pastinaak in 15 minuten gaar.

» Maak ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd in stukjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de champignons 5 minuten.

» Roer de dille door de crème fraîche. Pureer de soep met een staafmixer. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de champignons erover en schep er wat crème fraîche op.

* Ik gebruikte 1 ½ bouillonblokje. Op de verpakking stond 1 bouillonblokje gebruiken per 500 ml. Ik vind het lekker als ik de pastinaak goed kan proeven en niet de smaak van de bouillonblokjes overheerst. Vandaar dat ik maar 1 ½ bouillonblokje gebruikt heb. Je kunt altijd na het pureren van de soep een extra bouillonblokje toevoegen mocht dit nodig zijn.
Mocht je de soep te dik vinden, voeg dan extra water toe.

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020

Leave a Reply