Kerst bananenbrood met pistache

Bakrecepten / TussendoortjesBananenbrood
5 december 2017 / By / Post a Comment

Misschien is dit wel het lekkerste bananenbrood tot nu toe! Smaken verschillen natuurlijk en variëren met verschillende soorten bananenbrood vind ik toch wel het lekkerst. Maar dit bananenbrood is tot nu toe mijn favoriet. Dit recept heb ik gemaakt voor de winter-/kerstperiode, wat natuurlijk niet wil zeggen dat je hem niet gedurende het hele jaar kunt bakken. Door het toevoegen van oa anijszaad en koek- en speculaaskruiden moet ik al snel denken aan gingerbread, pepernoten en kruidnoten. Dit bananenbrood is ook weer gemaakt zonder toegevoegde suikers en bevat daarnaast gezonde voedingstoffen. Zo kun je in deze periode van het jaar ook eens kiezen voor een lekker en gezond tussendoortje. Bij het eten van dit bananenbrood komt het gevoel van de feestdagen naar boven, geloof mij maar.

Ingrediënten:
(één cakevorm)

» 150 g (rogge) volkorenmeel*
» 100 g gemalen amandelen/amandelmeel
» 2 tl bakpoeder
» 50 g kokosrasp
» 1 tl gemalen steranijs
» 2 tl koek- en speculaaskruiden
» 1 mespunt zout
» 4 rijpe bananen
» 100 ml (soja)melk
» 2 eieren
» 1 tl vanille aroma
» 25 g ongezouten pistachenootjes
» 100 g gedroogde cranberry’s
» Eventueel wat pure chocolade ter garnering

* Je kunt zelf de meelsoort bepalen. Ik gebruikte in dit recept rogge volkorenmeel met amandelmeel.

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet de cakevorm in.

» Meng het meel, bakpoeder, zout, kokosrasp, steranijs, koek- en speculaaskruiden door elkaar in een grote mengkom.

» Doe de bananen, (soja)melk, eieren en vanille aroma in een keukenmachine en pureer/meng dit gedurende 3 minuten. Het bananenmengsel wordt als het goed is luchtig en komt daardoor omhoog in de keukenmachine.
* Je kunt er ook voor kiezen de bananen met een vork te prakken en vervolgens de (soja)melk, eieren en vanille aroma erdoorheen mengen met een vork of garde. Hou er wel rekening mee dat dit waarschijnlijk minder luchtig zal worden.

» Meng het bananenmengsel door het meelmengsel en roer goed door. Voeg de pistachenootjes en cranberry’s toe en roer dit door het beslag.

» Bak het bananenbrood gedurende 60 minuten. Controleer na 50 minuten op gaarheid met een satéprikker. Laat het brood ca. 15 minuten afkoelen.
Garneer eventueel het bananenbrood met wat kokosrasp en/of gesmolten pure chocolade.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply