Winterse vijgen sinaasappel koekjes

Bakrecepten / Tussendoortjes
29 november 2017 / By / Post a Comment

Het maken van gezonde koekjes is echt zo eenvoudig en leuk om te doen. Dit recept is eigenlijk ontstaan door te kijken wat ik nog in mijn keukenkastje had liggen. Ik wilde een Winters koekje maken, en door de combinatie van vijgen, sinaasappel en koek- en speculaaskruiden is dat aardig gelukt. Ook dit koekje is weer gemaakt zonder toegevoegde suikers, erg makkelijk en lekker!

Ingrediënten (± 10 koekjes):

» 100 g gedroogde vijgen
» 100 g havermout
» Sap van 1 sinaasappel
» 30 g walnoten
» 20 g rozijnen
» 2 tl koek- en speculaaskruiden

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 180 graden.
» Hak in een keukenmachine de vijgen en havermout fijn. Voeg de sinaasappelsap toe.
» Hak de walnoten grof. Voeg de walnoten, rozijnen en koek- en speculaaskruiden toe aan het vijgenhavermout mengsel.
» Meng alles goed door elkaar.
» Leg bakpapier op de bakplaat en maak de koekjes*.
» Bak de koekjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven, keer ze na 10 minuten om en bak ze vervolgens nog 10 minuten

* Deze koekjes heb ik voor de verandering niet rond gemaakt maar langwerpig. Je kan natuurlijk zelf de vorm bepalen.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply