Havermout banaankoekjes met amandelen

Bakrecepten / Tussendoortjes
24 oktober 2017 / By / Post a Comment

Een lekker en gezond koekje maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met alleen banaan en havermout kun je al een koekje bakken. In dit recept heb ik wat amandelen aan de banaan met havermout toegevoegd. Aan de ene helft van de koekjes heb ik stukjes pure chocolade toegevoegd.
Eigenlijk kun je zelf bepalen wat je lekker vindt in het koekje. Heb je bijvoorbeeld cranberry’s of rozijnen in huis, dan kun je deze ook toevoegen in plaats van de chocolade. Probeer het maar eens uit!

Ingrediënten voor ± 15 koekjes:

3 rijpe bananen
50 g amandelen
130 g havermout
* 40 g extra pure chocolade

* Variatietip
Voeg stukjes extra pure chocolade toe aan het beslag
Tijdens het maken van dit recept heb ik 6 koekjes met chocolade stukjes gemaakt en 6 zonder

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden

Pureer de bananen (in een keukenmachine) en hak de amandelen grof
Roer de havermout door de gepureerde bananen met amandelen
* Roer de stukjes chocolade erdoorheen

Leg bakpapier op een bakplaat
Maak ± 15 hoopjes op de bakplaat
Je kunt ervoor kiezen de koekjes mooi rond te vormen, maar dat hoeft niet

Bak de koekjes gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply