Bananenbrood cheesecake

Bakrecepten / TussendoortjesBananenbrood
3 oktober 2017 / By / Post a Comment

Bananenbrood kennen we inmiddels wel. Een heerlijke en verantwoorde snack wanneer je een gezonde variant zoals deze maakt.
Ik wilde graag een recept maken met bananenbrood en een cheesecake topping. Ten eerste moet de combinatie van bananenbrood en cheesecake wel erg lekker zijn en daarnaast bevat bananenbrood op deze manier meer eiwitten.
Het is voor mij belangrijk dat mijn recepten makkelijk te maken zijn en je niet verschillende supermarkten langs hoeft te gaan om de ingrediënten bij elkaar te vinden.
Dit recept heb ik ook weer zo eenvoudig mogelijk proberen te maken, mede door weinig ingrediënten te gebruiken. Natuurlijk kun je er zelf voor kiezen om bijvoorbeeld aan de bananenbrood extra ingrediënten toe te voegen als je wat mist, maar let wel op dat hierdoor de energetische waarde ook oploopt.

Ingrediënten (bakvorm 18 cm)

Bananenbrood
3 bananen
2 eieren
150 g bloem
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
50 g rozijnen
30 g walnoten, in stukjes

Topping
350 g Skyr vanille (Lidl), dit mag natuurlijk ook Skyr (Arla) of vanille kwark 0% vet zijn
2 blaadjes gelatine

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
Vet de rand in met wat olie
Pureer de bananen met de eieren in een keukenmachine tot een glad mengsel
Spatel de bloem, bakpoeder en kaneel door het bananenmengsel
Roer tot slot de rozijnen en walnoten door het beslag
Giet het beslag in de springvorm en bak voor 30 minuten in de voorverwarmde oven
Controleer met een satéprikker of de bodem gaar is, zet hem anders nog even terug in de oven
Haal de bananenbrood uit de oven en laat afkoelen

Ondertussen ga je verder met het maken van de topping
Leg de gelatine blaadjes voor 5 minuten in wat koud water
Doe ondertussen de Skyr in een kom en roer het even door
Doe nu in een pannetje een beetje water met de gelatine blaadjes
Verwarm het water tot het bijna kookt en haal het dan van het vuur
Laat het mengsel ongeveer 5 minuten afkoelen en voeg het dan toe aan de Skyr yoghurt
Roer dit goed door, het mengsel zal nu wat vloeibaarder worden
Schenk het mengsel op de afgekoelde bananenbrood
Zet de bananenbrood cheesecake in de koelkast en laat de topping opstijven (± 2 uur)

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply