25 april 2017 / By / Post a Comment

Ingrediënten ± 14 stuks:

100 g gedroogde abrikozen
50 g dadels
50 g amandelen
50 ml water
50 g havermout
50 g Brinta oergranen
30 g pitten en zadenmix
20 g honing
50 g pure chocolade

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden
Wel de abrikozen in lauwwarm water gedurende 10 minuten
Maal de dadels, amandelen en het water fijn in een hakmolen
Doe het mengsel in een kom
Doe vervolgens de havermout in de hakmolen en maal fijn
Voeg de havermeel toe aan het dadel amandelmengsel
Snijd de abrikozen in kleine stukjes
Voeg de abrikozen, Brinta oergranen, pitten en zadenmix en de honing toe aan de kom
Meng het geheel goed door elkaar
Vet een bakvorm (ik gebruikte een cakevorm) in met een beetje olie
Doe het mengsel in de bakvorm en druk het goed aan (dikte ongeveer 2 cm)
Wanneer je bakvorm te groot is dan bedek je gewoon niet de hele bakvorm met het mengsel, de dikte van 2 cm is wel het lekkerst
Zet de bakvorm voor 20 minuten in de oven
Laat na het bakken de koek goed afkoelen
Smelt de chocolade en sprenkel dit over de koek, dit geeft net die extra lekkere smaak
Tot slot snijd je de koek in jouw gewenste formaat (ik maakte hier vierkantjes)

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply