Oven baked oats met mango en chocolate chips

Ontbijt
16 februari 2017 / By / Post a Comment

Waarom iedere dag hetzelfde ontbijten terwijl er zoveel lekkere en gezonde variatiemogelijkheden zijn?
Yoghurt met fruit en/of muesli, havermoutpap, brood, crackers of misschien wel niks ontbijten… Laten we dit laatste in ieder geval niet doen. Het ontbijt is belangrijk voor een goed en energiek begin van de dag.
Ik probeer altijd in één ontbijt wat zuivel/eiwitten, vezels en vitamines door middel van fruit binnen te krijgen.
Dit recept is een variatie op de oven baked oats (gebakken havermout). In dit recept zorgt havermout voor de vezels, halfvolle melk voor wat eiwitten en de mango voor de vitamines. Daarnaast heb ik 10 g pure chocolate chips toegevoegd om het ontbijtje nóg lekkerder te maken. Natuurlijk kun je ervoor kiezen de chocolate chips achterwege te laten.

Mocht je liever geen koemelk gebruiken, vervang deze dan voor bijvoorbeeld amandelmelk, havermelk, sojamelk, rijstemelk, kokosmelk of geitenmelk.

De ontbijtjes uit de oven vind ik een heerlijke variatie en een echte traktatie aan het begin van de dag, wie wil dit nou niet….

Ingrediënten voor 1 persoon/ovenschaaltje:

35 g havermout
50 ml melk
150 ml water
100 g diepvries mango
10 g pure chocolate chips

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de havermout, het water en de melk in een kom
Snij de mango in stukjes en voeg 2/3 toe aan de kom
Voeg de chocolate chips toe en meng alles goed door elkaar
Doe het mengsel in een 1 persoons ovenschaaltje
Leg de overgebleven mango bovenop
Bak gedurende 25-30 minuten in een voorverwarmde oven

Pas op! Het schaaltje is erg heet wanneer het uit de oven komt!

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk

My daily breakfast
29 april 2020
Chiapudding basisrecept
26 april 2020
Proteïne fluff
26 april 2020