Gezonde mueslirepen met hazelnoten en cranberry’s

Bakrecepten / Tussendoortjes
15 februari 2017 / By / Post a Comment

Na mijn SSmulslireep wilde ik een wat zoetere variant maken maar ook een variant met een betere bite. Buiten dat deze reep veel meer ingrediënten bevat, is het suikergehalte ook wat hoger. Schrik hier nu niet meteen van want al deze suikers zijn natuurlijke suikers. Deze natuurlijke suikers zorgen voor de zoetere smaak en voor een lekkere bite.
Wil je een gezonde en voedzame snack of een reep voor rondom jouw sportactiviteiten (voor, tijdens of na)? Dan is deze gezonde mueslireep iets voor jou!
Het maken van de mueslirepen is super makkelijk en snel klaar. Zorg er wel voor dat je ze even laat afkoelen voordat je ze in repen snijdt.

Ingrediënten voor ± 5-6 repen:

100 g dadels
50 g havermout
50 g speltmuesli
50 g hazelnoten
50 g cranberry’s
30 g honing
30 g pitten/zadenmix
20 g kokosrasp
10 g zonnebloemolie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden
Pureer de dadels glad in een keukenmachine en voeg 1 el water toe
Voeg de hazelnoten toe en hak deze kort in de keukenmachine
Meng de havermout, speltmuesli, cranberry’s, pitten- en zadenmix en kokosrasp in een kom
Voeg het hazelnoot dadelmengsel toe en met het meng dit door elkaar
Voeg tot slot de honing en zonnebloemolie toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar
Vet een ovenschaal of browniebakvorm in met wat olie of bekleed de schaal/vorm met bakpapier
Verdeel het mengsel over de vorm en druk het goed aan*
Wanneer je te weinig van het mengsel hebt om de gehele vorm te bekleden dan is het geen probleem als er een deel niet bekleed is
Bak de mueslirepen in ongeveer 25-30 minuten af
Laat ze iets afkoelen en snij de koek in het gewenste formaat

* Zorg er voor dat je het mengsel goed aandrukt zodat hij later niet uit elkaar valt

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020