Kruidnoten bananenbrood

Bakrecepten / TussendoortjesBananenbrood
5 december 2018 / By / Post a Comment

Het is vanavond pakjesavond en daarom gaf ik een speciale twist aan dit bananenbrood. Een bananenbrood met kruidnoten. Niet alleen een lekker recept voor tijdens Sinterklaas maar ook voor de rest van de maand december, met je overgebleven kruidnoten bijvoorbeeld. Dit recept is makkelijk te maken en kun je zonder zorgen eten tijdens pakjesavond.

Ingrediënten
(1 cakevorm)

» 3 bananen
» 2 eieren
» 200 g bloem (ik gebruikte 100 g volkorenbloem en 100 g tarwebloem)
» 50 g amandelmeel
» 0,5 zakje bakpoeder
» 1 el kaneel
» 1 el anijs
» 1 el honing
» 50 g rozijnen
» 50 g kruidnoten
» Handje amandelschaafsel om te garneren

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de bananen samen met de eieren.

» Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en anijs in een kom door elkaar. Voeg het bananenmengsel toe en mix dit gedurende 2 minuten door elkaar.

» Voeg de honing, rozijnen en kruidnoten toe en mix dit nog even kort door elkaar. Vet de cakevorm in en giet het beslag in de cakevorm. Strooi de amandelschaafsel eroverheen.

» Bak de bananenbrood ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply