Vegan marble cake (zebra cake)

Bakrecepten / TussendoortjesVegan
5 maart 2021 / By / Post a Comment

Deze zebra cake ziet er niet alleen super cool uit maar is ook nog eens makkelijker te maken dan je zou denken. Wanneer je niet kunt kiezen tussen een vanille of chocolade cake, dan is deze zebra cake de ideale oplossing. Deze cake combineert namelijk een vanille cake en chocolade cake samen tot een marbel effect. Ik vind het leuk om zo nu en dan te experimenteren met vegan recepten. Dit om te ervaren wat het met de smaak en textuur doet en of je wel echt eieren en boter nodig hebt om een lekkere cake te bakken bijvoorbeeld.
Ook wil ik natuurlijk mijn vegan volgers af en toe blij maken met een lekker en leuk vegan recept. Daarnaast is het ook hartstikke handig, mocht je op een dag een cake willen bakken en geen eieren of boter in huis hebben, toch?!
Vooralsnog alleen maar voordelen om deze cake te maken maar het belangrijkste is of deze cake ook lekker is. Ik kan je beloven dat ik dit recept niet uit zou uitschrijven als dat niet het geval zou zijn en ik heb inmiddels dit recept al zo een 10 keer gebakken. Meer hoef ik niet te zeggen denk ik….

Ingrediënten
( 1 cakevorm)

Voor de vanille cake
» 300 g bloem
» 35 g maïzena
» 120 g suiker
» 1 zakje vanille suiker
» 12 g bakpoeder
» 3 g baksoda
» Beetje zout
» 300 ml sojamelk (of een andere plantaardige melksoort)
» 100 ml zonnebloemolie

Voor de chocolade cake
» 3 eetlepels cacaopoeder
» 4-5 eetlepels sojamelk

Zo maak je het

» Doe al de droge ingrediënten voor de vanille cake in een kom. Knijp het sap van een halve citroen hierboven uit en voeg de sojamelk en zonnebloemolie toe. Mix met een garde tot een mooi beslag.

» Split het beslag in tweeën. Voeg aan één kom de cacaopoeder en sojamelk toe voor het chocolade beslag. Mix tot de cacaopoeder goed is gemengd door het vanille beslag.

» Vet een cakevorm in en strooi een beetje bloem over de bodem en randen. Hierdoor komt de cake er makkelijk uit na het bakken.

» Verwarm de oven voor op 175 graden. Gebruik voor beide kommen een aparte eetlepel om het beslag in de bakvorm te doen. Doe eerst één eetlepel vanille beslag in de bakvorm en vervolgens een eetlepel chocolade beslag. Blijf dit om en om doen totdat het beslag op is.

» Bak de cake voor ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven. Wanneer een saté prikker er schoon uit komt, is de cake gaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020
Klassieke appeltaart
19 juni 2020

Leave a Reply