18 juli 2020 / By / Post a Comment

Ik wilde graag een super lekkere en gezonde vegan kokoscake maken. Het is niet dat ik vegan ben, of graag vegan recepten bak maar ik vind het gewoon leuk om hiermee te experimenteren en mijn recepten te verbeteren. Na vele malen te hebben geëxperimenteerd met dit recept , ben ik toch wel erg blij met het eindresultaat. Een vegan recept maken is op zich helemaal niet moeilijk maar ik wilde graag een recept wat naast vegan is, geen toegevoegde suikers bevat en daarnaast ook luchtig en smaakvol is.
Als kokosliefhebber is dit zeker een aanrader.

Ingrediënten
(ovenschaal: ± 27cmx20cm)

» 150 g dadels*
» 80 g cashewnoten*
» 200 g suikervrije appelmoes
» 1 el chiazaad + 1 el gebroken lijnzaad + 6 el water
» 100 g bloem
» 50 g havermeel/volkorenbloem
» 40 g eiwitpoeder vanille**
» 50 g kokosrasp
» Half zakje bakpoeder
» 1 tl baksoda

* Zorg ervoor dat de dadels en cashewnoten voor minimaal 3 uur geweld zijn in kokend water
** Kies voor vegan eiwitpoeder wanneer je voor 100% vegan gaat. Mocht je geen eiwitpoeder in huis hebben dan kun je in plaats van eiwitpoeder, extra bloem gebruiken.

Zo maak je het

» Meng de chiazaad met de gebroken lijnzaad en 6 eetlepels water en zet voor 5 minuten aan de kant. Giet de dadels en cashewnoten af en pureer met een staafmixer of keukenmachine de dadels, cashewnoten en appelmoes tot een gladde massa. Voeg het chiazaad mengsel toe en pureer dit nog even kort mee.

» Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek de ovenschaal met bakpapier of vet hem goed in.

» Doe de bloem, havermeel, eiwitpoeder, kokosrasp, bakpoeder en baksoda in een kom. Roer de puree van dadels, cashewnoten en appelmoes door de droge ingrediënten totdat alles goed is gemengd.

» Verdeel het beslag over de ovenschaal en bak de kokoscake ongeveer 25-30 minuten in een voorverwarmde oven.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Klassieke appeltaart
19 juni 2020

Leave a Reply