Pompoen wraps

DinerLunch
24 mei 2020 / By / Post a Comment

Tegenwoordig kun je groente wraps in de supermarkt kopen. Wraps met bieten, wortel, boerenkool of paprika. Natuurlijk is het ideaal dat je door middel van het eten van een wrap, ongemerkt extra groenten binnenkrijgt. De reden voor mij om deze wraps te maken is omdat het me vooral lekker lijkt om pompoen toe te voegen, en het voordeel van extra groenten binnenkrijgen, is gewoon mooi meegenomen.
Voorheen heb ik wel eens zoete aardappel wraps gemaakt. Deze waren wat dikker dan wraps uit de supermarkt, erg lekker en zacht. Dus ik dacht, waarom niet met pompoen. Pompoen heeft net als zoete aardappel, een wat zoetere smaak. Daarnaast bevat pompoen per 100 g: 20 kcal en 3 g koolhydraten. Zoete aardappel bevat per 100 g: 96 kcal en 21 g koolhydraten. Pompoen bevat dus een stuk minder calorieën en koolhydraten waardoor ik wilde proberen om de wraps met pompoen te maken, om ze toch nog net iets gezonder te maken. Deze pompoen wraps zijn heerlijk, leuk om te maken en gezond! Probeer het maar eens.

Ingrediënten
(8 wraps)

» 500 g pompoenblokjes (= 350 g pompoenpuree)*
» 450 g bloem
» 7 g gist
» 1 tl kurkuma
» 1 el zonnebloemolie
» 1 tl zout

* Je kunt de pompoen vervangen door zoete aardappel. Zoete aardappel bevat wel minder vocht dus je zal waarschijnlijk iets minder bloem nodig hebben. Wordt het deeg toch te droog? Voeg dan beetje bij beetje water toe.

Zo maak je het

» Snijd de pompoen in blokjes en doe ze in een pan met water. Zet de pan op hoog vuur en wanneer het water kookt, kook je de pompoen ongeveer 15-20 minuten. Giet het water af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde puree.

» Doe de bloem, gist en kurkuma in een kom. Voeg de pompoenpuree en zonnebloemolie toe en kneed samen tot een geheel voor zo´n 8 minuten. Voeg tussentijds nog wat zout toe. Wanneer het deeg erg plakkerig is, voeg je beetje bij beetje extra bloem toe.

» Dek het deeg af met een theedoek en laat het rijzen voor minimaal een uur of tot het in omvang is verdubbeld.

» Verdeel het deeg in 8 porties en maak er bolletjes van. Bestuif de bolletjes met bloem. Je kunt er voor kiezen de bolletjes nogmaals te laten rijzen voor minimaal 20 minuutjes maar je kan de wraps ook gelijk gaan bakken.

         

» Rol de bolletjes uit tot een cirkel in grootte en dikte naar wens. Vet de pan goed in met zonnebloemolie en bak de pompoenwraps ongeveer 1 ½ minuut per kant.

» Eet de wraps bij een salade of soep. Of vul de wraps met wat jij lekker vindt, denk aan: kip, vlees(vervangers), rauwkost en groenten.

Misschien vind je dit ook leuk

Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020
Paasstol
29 maart 2020

Leave a Reply