Gezonde appelcake

Bakrecepten / Tussendoortjes
8 april 2020 / By / Post a Comment

Ingrediënten
(1 cakevorm)

» 150 g havermoutmeel*
» 70 g tarwebloem
» 30 g eiwitpoeder vanille**
» 1 tl bakingsoda
» 1 tl bakpoeder
» 2 tl kaneel (1 tl kaneel + 1 tl koek- en speculaaskuirden)
» 50 g pecan noten
» 50 g rozijnenmix
» 1 appel
» 3 eieren
» 25 ml gesmolten kokosolie
» 2 rijpe bananen
» 80 ml (amandel)melk

* Havermoutmeel zou je kunnen vervangen voor bijvoorbeeld volkorenbloem, speltbloem of eventueel tarwebloem.
** Eiwitpoeder geeft een wat zoetere smaak. Mocht je dit niet in huis hebben dan kun je 30 g eiwitpoeder vervangen door 30 g bloem. Voeg eventueel een eetlepel honing of agavesiroop toe.

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 170 graden.

» Doe de havermoutmeel, tarwebloem, eiwitpoeder, bakingsoda, bakpoeder, kaneel, pecan noten en rozijnen in een kom. Prak de bananen met een vork goed fijn en snijd de appel in kleine blokjes.

» Voeg de gesmolten kokosolie, eieren, (amandel)melk en geprakte bananen toe aan de kom met droge ingrediënten en mix tot een egaal beslag. Roer de appels door het beslag.

» Vet een cakevorm in met wat olie of leg er een bakpapiertje in. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 45-50 minuten goudbruin en gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de cake afkoelen.

Tip
Wil je de cake langer bewaren, vries dan wat plakjes in en hij smaakt na langere tijd nog net zo vers!

Misschien vind je dit ook leuk

Paasstol
29 maart 2020
Vegan banana ganache cake
9 maart 2020
Date walnut coconut loaf
31 januari 2020

Leave a Reply