Naanbrood van 2 ingrediënten

DinerLunch
21 maart 2020 / By / Post a Comment

Aangezien ik vaak voor twee personen kook, is dit recept maar voor twee naanbroodjes en staan er ook maar twee op de foto. Dit keer had ik de naanbroodjes bij deze pompoen curry gegeten en daarom ook niet meer of grotere broden gemaakt. Wanneer ik een grotere en wat dunner naanbrood wil, rol ik ze wat dunner uit. Wil je dikkere en grotere naanbroden of meer kleintjes? Verdubbel het recept dan gewoon. En mocht je te veel naanbroden gemaakt hebben, vries ze dan in.

Wanneer je ongeveer 8 naanbroodjes wil maken, houdt dan de volgende hoeveelheden aan: 400 g zelfrijzend bakmeel met 300 g yoghurt en 7 g zout.

Ingrediënten
(2 stuks)

» 100 g zelfrijzend bakmeel (100 g bloem + 3 g bakpoeder)
» 80 g yoghurt/Skyr
» 3 g zout

** Voor extra smaak kun je ½ tl komijn en ½ tl gemalen korianderzaad aan het deeg toevoegen.
*** Houd je van knoflookboter op je naanbrood? Smelt dan 30 g boter en pers 1 teentje knoflook uit. Roer de knoflook door de boter en besmeer de naanbroden, direct na het bakken, met de knoflookboter.

Zo maak je het

» Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel, yoghurt en zout. Het deeg is goed wanneer het een beetje plakkerig en elastisch aanvoelt. Voeg een scheutje water toe als het deeg  stug/droog is.

» Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Rol ieder stuk uit op een velletje bakpapier, zo voorkom je dat het blijft plakken. Je kan het deeg ook met wat bloem bestrooien, mocht het te plakkerig zijn. Rol het deeg uit tot de dikte/grootte naar wens. In de tussentijd laat je een grillpan goed heet worden.

» Doe een scheut olijfolie in een schaaltje en bestrijk met een kwastje, een zijde, met wat olie. Doe het naanbrood in de grillpan en bak één zijde goudbruin in ongeveer 2-3 minuten. Bestrijk de andere kant met wat olijfolie en keer het naanbrood om. Bak de andere zijde ook ongeveer 2 minuten en je naanbrood is klaar.

» Het lekkerste is om het naanbrood direct te eten. Mocht je wat over hebben dan kun je het ook heel goed invriezen en later opeten. Leg de naanbroodjes dan even onder de grill of gebruik een tosti ijzer, en ze smaken weer heerlijk.

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020

Leave a Reply