Mijn favoriete naanbrood

DinerLunch
21 maart 2020 / By / Post a Comment

Ingrediënten
(4 stuks)

» 400 g tarwebloem
» 120 g yoghurt/skyr
» 150 ml lauwwarm water
» Zakje gist (7 g)
» 1 tl suiker
» ½ tl zout

* Voor extra smaak kun je ½ tl komijn en ½ tl gemalen korianderzaad aan het deeg toevoegen.
** Houd je van knoflookboter op je naanbrood? Smelt dan 30 g boter en pers 1 teentje knoflook uit. Roer de knoflook door de boter en besmeer de naanbroden, direct na het bakken, met de knoflookboter.

Zo maak je het

» Meng het warme water met de gist en suiker in een kommetje tot het begint te schuimen (±5 minuten).

» Doe de bloem, yoghurt en zout in een ruime kom. Voeg de gist toe en kneed dit met de hand (±10 minuten) tot een mooi deeg. Het deeg zal stevig en zacht aanvoelen. Doe een beetje olie in de kom en maak een bal van het deeg. Zorg ervoor dat de deegbal bedekt is met een beetje olie. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ±1 uur rijzen tot het deeg verdubbeld is.

» Na het rijzen verdeel je het deeg in 4 gelijke stukken. Wil je liever wat kleinere naanbroden, verdeel het deeg dan in 8 gelijke stukken. Maak balletjes van de stukken deeg.

» Druk de balletjes plat met de hand totdat je een plat broodje hebt. Je kan er zelf voor kiezen om de broodjes rond of ovaal te maken.

Bakken in de koekenpan
» Wanneer je de naanbroden bakt in een koekenpan, verhit dan een klein beetje olie in de pan. Leg een broodje in de pan tot de bovenkant begint op te bollen en draai hem dan om. Bak beide kanten mooi goudbruin en herhaal dit met alle deegballetjes.

Bakken in de grillpan
» Wanneer je de naanbroden bakt in een grillpan, verhit de grillpan dan op hoog vuur totdat deze goed heet is. Doe een scheut olijfolie in een schaaltje en bestrijk met een kwastje, een zijde, met wat olie. Doe het naanbrood in de grillpan en bak één zijde goudbruin in ongeveer 2-3 minuten. Bestrijk de andere kant met wat olijfolie en keer het naanbrood om. Bak de andere zijde ook ongeveer 2 minuten en je naanbrood is klaar. Zet het vuur wat lager als je het idee hebt dat het te hard gaat.

» Leg ze na het bakken onder een theedoek zodat ze lekker zacht blijven.

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020

Leave a Reply