Flatbread/wrap

DinerLunch
21 maart 2020 / By / Post a Comment

Ingrediënten
(4-6 stuks)

» 250 g zelfrijzend bakmeel*
» 150 ml lauwwarm water
» 1/2 tl zout
» 1 el olijfolie

*Heb je geen zelfrijzend bakmeel? Dan maak je deze gewoon zelf door 2 theelepels bakpoeder toe te voegen aan 250 gram bloem.
** Voor extra smaak kun je ½ tl komijn en ½ tl gemalen korianderzaad aan het deeg toevoegen.
*** Houd je van knoflookboter op je naanbrood? Smelt dan 30 g boter en pers 1 teentje knoflook uit. Roer de knoflook door de boter en besmeer de naanbroden, direct na het bakken, met de knoflookboter.

Zo maak je het

» Doe het zelfrijzend bakmeel, water, zout en olijfolie in een kom. Meng goed door elkaar en kneed tot een soepel deeg. Is het deeg te nat, voeg dan meer bloem toe of is het deeg te droog, voeg dan wat water toe.

» Verdeel het deeg in 4 stukken als je houdt van wat dikkere flatbreads (zoals op de foto). Heb je liever wat dunnere flatbreads/wraps, verdeel het deeg dan in 6-8 stukken. Draai balletjes van het deeg, dek af en laat 10 minuten rusten. Wanneer je het deeg eerder maakt zou je het deeg ook langer kunnen laten rusten.

» Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg uit tot de gewenste dikte. Verhit een koekenpan op hoog vuur tot hij goed heet is. Je kan het deeg gewoon droog in de pan doen, gebruik geen boter of olie. Het platbrood is heel snel gebakken dus blijf erbij staan! Zodra er een bubbel ontstaat en de onderkant bruine plekjes krijgt, kun je de wrap omdraaien en nog even aan de andere kant bakken.
Soms besmeer ik beide kanten met een beetje olijfolie, maar het is maar net waar ik zin in heb, het hoeft dus niet!

     

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020

Leave a Reply