Date walnut coconut loaf

Bakrecepten / Tussendoortjes
31 januari 2020 / By / Post a Comment

Ik vind het altijd fijn om een lekker en verantwoord tussendoortje te hebben voor de komende week. Regelmatig maak ik verschillende soorten bananenbrood als verantwoord tussendoortje, maar ik wilde dit keer weer wat anders proberen. Daarnaast staan er inmiddels genoeg recepten voor bananenbrood op mijn website. Dit keer maakte ik een brood/cake met als hoofdingrediënt: dadels. Bananenbrood is binnen no-time klaar, en dat geldt ook voor dit dadelbrood met walnoten. Dadels en walnoten is echt een perfecte combinatie. Voeg daar nog wat kokos aan toe en je hebt echt een heerlijk tussendoortje. Doordat de dadels door het brood heen zitten, wordt je brood lekker smeuïg. Noem dit recept gerust een dadelcake, aangezien het zeker beschouwd kan worden als cake.

Ingrediënten
(1 cakevorm ± 23cm)

» 200 g dadels*
» 1 banaan
» 200 ml (amandel)melk
» 2 eieren
» 100 g speltbloem
» 100 g tarwebloem
» 1 schepje (±30 g) whey eiwitpoeder vanille**
» 1 zakje baking soda
» 2 tl bakpoeder
» 2 tl koek- en speculaaskruiden/kaneel
» 100 g walnoten, in stukjes
» 1 ½ plakje kokosbrood, in stukjes

* Zorg ervoor dat je zachte dadels gebruikt. Week de dadels minimaal een half uur in heet water. Je kan de dadels ook al een nachtje van te voren laten weken.
** Mocht je geen eiwitpoeder in huis hebben, voeg dan extra bloem toe of 50 ml minder melk.

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de cakevorm in met een beetje (kokos)olie.

» Pureer de dadels met de banaan tot een gladde puree. Voeg de melk en eieren toe en mix nog even kort tot een egaal mengsel.

» Doe de droge ingrediënten in een kom. Voeg de dadelpuree toe en roer met een spatel of lepel, totdat alles goed is gemengd.

» Doe het beslag in de cakevorm en zet in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 50-55 minuten tot hij mooi goudbruin is. Test na 50 minuten of de cake gaar is met een satéprikker, laat anders nog eventjes staan.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply