Healthy protein pumpkin gingerbread

Bakrecepten / Tussendoortjes
12 januari 2020 / By / Post a Comment

Een paar weken geleden plaatste ik al dit Healthy pumpkinbread recept. Dit keer maakte ik weer een gezond pompoenbrood maar dan weer net wat anders. Dit keer gebruikte ik gingerbread kruiden in plaats van koek- en speculaaskruiden, ik voegde proteïne poeder toe voor extra eiwitten en smaak, voegde amandelmeel toe in plaats van kokosmeel en voegde noten en vruchten toe.
Ik ben gek op pumpkinbread en dus ook op dit recept. Het ene recept is niet beter dan het andere (als je het mij vraagt) maar probeer beide recepten eens uit en bepaal zelf.
Zorg er ook hier weer voor dat je de pompoenpuree alvast hebt gemaakt volgens dit recept, voordat je gaat beginnen.

Ingrediënten
(1 cakevorm)

» 270 g pompoenpuree
» 100 g dadels
» 2 eieren
» 120 g tarwebloem
» 40 g whey proteïne poeder vanille
» 50 g amandelmeel
» 1 zakje bakpoeder
» 2 el gingerbread kruiden*
» 100-150 g noten/vruchtenmix (mix van amandelen, walnoten, cranberry’s en rozijnen)

* De gingerbread kruiden heb ik gekocht bij Dille & Kamille. Mocht je geen gingerbread kruiden in huis hebben of kunnen vinden, dan kun je ook koek- en speculaaskruiden gebruiken.

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in met (kokos)olie.

» Hak de dadels fijn in een keukenmachine en voeg de pompoenpuree en eieren toe. Maal alles fijn tot een gladde massa.

» Doe de droge ingrediënten – tarwebloem, proteïne poeder, amandelmeel, bakpoeder en kruiden – in een kom. Voeg de pompoendadel puree toe en mix tot een mooi beslag (ik gebruikte een handmixer). Tot slot roer je de noten/vruchtenmix door het beslag.

» Doe het beslag in de cakevorm. Bak het pompoenbrood 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is, laat hem anders nog even staan. Laat het pompoenbrood afkoelen voor je hem aansnijdt.

Misschien vind je dit ook leuk

Klassieke appeltaart
19 juni 2020
Eiwitrijke kokos-limoen cheesecake
6 juni 2020
Gezonde appelcake
8 april 2020

Leave a Reply