Healthy sugarfree apple cake

Bakrecepten / Tussendoortjes
10 januari 2020 / By / Post a Comment

Ik had nog een pot suikervrije appelmoes in de kast staan. Vaak gebruik ik appelmoes in mijn gezonde brownie recepten, maar dit keer leek het me een uitdaging om een appel(moes) cake te bakken. Hou jij van appelcake en wil je eens een appelcake proberen die geen toegevoegde suikers bevat, makkelijk te maken is, smeuïg en toch smaakvol is? Probeer dit recept dan eens!

Ingrediënten
(1 cakevorm)

» 350 g suikervrije appelmoes
» 100 g speltbloem
» 100 g tarwebloem
» 50 g amandelmeel
» 50 g whey eiwitpoeder vanille*
» 2 tl bakpoeder
» 2 tl koek- en speculaaskruiden
» 2 tl kaneel
» 1 tl anijs
» 3 eieren (3 eiwitten en 2 eigeel)
» 3 kleine appeltjes
» 40 g pecannoten
» 40 g rozijnen

* Mocht je geen eiwitpoeder in huis hebben of willen gebruiken, voeg dan 50 g extra bloem of amandelmeel toe. Eiwitpoeder is zoet, dus voeg dan 1-2 eetlepels honing/agavesiroop toe om toch een zoetere smaak te krijgen.

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met een beetje (kokos)olie.

» Doe de speltbloem, tarwebloem, amandelmeel, eiwitpoeder, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden, kaneel en anijs in een kom.

» Splits de eieren en klop de eiwitten luchtig. Voeg de appelmoes en 2 eigeel toe aan de kom met bloem. Mix tot een glad beslag en spatel (niet mixen!) de opgeklopte eiwitten door het beslag.

» Schil de appel, snijd deze in kleine blokjes en hak de noten grof. Spatel dit samen met de rozijnen door het beslag.

» Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 35-40 minuten goudbruin en gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de cake afkoelen maar serveer hem eventueel wanneer hij nog een beetje warm is….

Tip
Wil je de cake langer bewaren, vries dan wat plakjes in en hij smaakt over twee weken nog net zo vers!

Misschien vind je dit ook leuk

Gezonde appelcake
8 april 2020
Paasstol
29 maart 2020
Vegan banana ganache cake
9 maart 2020

Leave a Reply