Zelf amandelspijs maken

Bakrecepten / Tussendoortjes
27 november 2019 / By / Post a Comment

Er staat al een recept van gezonder amandelspijs op mijn website. In dat recept heb ik de suiker vervangen voor dadels maar verder is het recept geheel hetzelfde als dit recept. Ik wilde zelf een gevulde speculaasstaaf maken, en daar hoort zelfgemaakt amandelspijs bij. Zelf amandelspijs maken is echt niet moeilijk, en de recepten op andere websites zijn hetzelfde, want spijs bestaat uit 1:1 suiker en amandel(meel) met een beetje ei.
Ik gebruikte dit keer amandelmeel in plaats van blanke amandelen die nog gemalen moeten worden. Net zo makkelijk want je hebt dan geen keukenmachine of hakmolen nodig. Gebruik je wel hele blanke amandelen, voeg dan alle ingrediënten toe aan de keukenmachine en maal tot er een samenhangend geheel is ontstaan. In dit recept heb je dus geen keukenmachine nodig, en heb je alleen een kom en spatel/lepel nodig.

Ingrediënten
(300 g amandelspijs)

» 150 g amandelmeel
» 150 g fijne kristalsuiker
» ½ ei
» citroenrasp van ¼ citroen (optioneel)

Zo maak je het

» Doe het amandelmeel en de suiker in een kom en voeg het ei en de citroenrasp toe. Blijf roeren en mengen totdat je een kneedbaar geheel hebt. Voeg wat extra ei toe als het te droog blijft.

» Kneed het amandelspijs en maak er een rol van. Verpak in verhoudfolie en leg voor het lekkerste resultaat minimaal 1 nacht in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply