Veggie pumpkin carbonara

Diner
22 oktober 2019 / By / Post a Comment

Ik ga deze herfst echt los met pompoen… misschien is losgaan een beetje overdreven maar ik heb inmiddels al heel wat recepten met pompoen gemaakt. Pompoen vind ik echt zo lekker en je kan er volop mee variëren. Ook zijn pompoenen super gezond! Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Daarnaast zitten ze vol vezels en bestaan ze voor een groot deel uit water. Pompoenen werken daarom ook erg verzadigend wat ervoor zorgt dat je er niet snel te veel van zal eten. En daar komt nog een ander, niet onbelangrijk, voordeel bij: pompoenen zijn goedkoop!

Ik vind pasta carbonara zo nu en dan heerlijk! Een nadeel vind ik dat het weinig voedingsstoffen bevat en erg calorierijk is. Dus ging ik aan de slag met een recept voor pasta carbonara die gezond, lekker en makkelijk is. Voor dit recept heb ik vegetarische spekjes gebruikt omdat ik de vegetarische spekjes lekker vind en ze daarnaast een stuk minder vet zijn dan gewone spekjes. Mocht je liever spekjes gebruiken dan kun je natuurlijk gewoon de vegetarische spekjes vervangen voor de gewone spekjes (bak ze wel even goed uit!).

Ingrediënten
(2-3 porties)

» 175 g vegetarische spekjes (ik gebruikte Vivera)*
» 250 g champignons, in plakjes
» 1 kleine gele ui, in stukjes gehakt
» 400 g pompoenblokjes (ik gebruikte voorgesneden pompoenblokjes)
» Peper
» 1 teentje knoflook, fijngehakt
» 500 ml kippenbouillon (500 ml kokend water met half bouillon blokje)
» Snufje nootmuskaat
» 1 el crème fraîche
» 1 rode puntpaprika, in stukjes
» 250 g verse tagliatelle
» 25 g Parmezaanse kaas
» Handvol rucola

Zo maak je het

» Verwarm een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Bak de spekblokjes ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 5 minuten, tot ze zacht zijn. Doe de spekjes met champignons in een schaaltje en zet dit opzij.

» Verwarm een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan en voeg de uien toe. Fruit de uien voor zo een 2 minuten, voeg de pompoenblokjes toe en breng op smaak met peper. Bak dit gedurende 10 minuten onder regelmatig roeren.

» Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kippenbouillon en nootmuskaat toe. Wanneer het begint te koken zet je het vuur laag en laat je dit voor ongeveer 25 minuten staan onder regelmatig roeren. Het vocht zal verdampen en de pompoenstukjes zullen zacht geworden zijn. Doe de pompoenblokjes mix in een blender/keukenmachine en pureer tot een gladde massa.

» Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bewaar bij het afgieten ongeveer 150 ml kookvocht.

» Ondertussen maak je de pompoensaus af. Doe de pompoenpuree terug in de koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de crème fraîche en puntpaprika toe en roer goed door. Voeg hieraan de spekjes en champignons toe. Zet het vuur laag.

» Voeg de gekookte pasta toe aan de pompoensaus en roer goed door. Voeg de gewenste hoeveelheid water toe zodat de saus de pasta bedekt. Zet het vuur wat hoger en kook voor zo een 2 minuten.

» Verdeel de pasta over 2 borden en serveer met wat Parmezaanse kaas en rucola.

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020

Leave a Reply