18 oktober 2019 / By / Post a Comment

Inmiddels staan er al een aantal verschillende bananenbrood recepten op mijn website en is het wel duidelijk dat bananenbrood één van mijn favoriete baksels is. De bananenbrood recepten op mijn website zijn makkelijk te maken, lekker én gezond. Het maakt dit dus een ideaal gezond tussendoortje waarmee je volop kan variëren.
Naast dat dit gemarmerd bananenbrood erg lekker is, ziet het er ook nog eens leuk uit. De combinatie van het chocoladebeslag met het standaard beslag is super lekker! Een tussendoortje, wat niet al te zoet is, erg luchtig en smeuïg is en ook nog eens gezond is…. ben je al begonnen met bakken?

Ingrediënten
(1 cakevorm)

» 150 g tarwebloem
» 100 g volkorenbloem
» 50 g kokosmeel/amandelmeel*
» 1 tl bakingsoda
» ½ zakje bakpoeder
» 4 bananen
» 3 eieren
» 50 g honing
» 60 g pecannoten
» 30 g cacaopoeder + een scheutje melk
» 30 g stukjes pure chocolade (75% cacao)

* Je zou de kokos- of amandelmeel ook kunnen vervangen voor 50 g tarwebloem

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in met wat (kokos)olie.

» Meng de tarwebloem, volkorenbloem, kokosmeel, bakingsoda en bakpoeder in een kom door elkaar.
Mix in de keukenmachine de bananen met eieren en honing. Giet dit beslag bij het meelmengsel en mix tot een stevig beslag. Roer de pecannoten door het beslag.

» Verdeel het beslag over 2 kommen. Voeg aan één kom de cacao en scheutje melk toe en roer tot het een egaal mengsel is geworden. Roer in de andere kom de stukjes pure chocolade door het beslag.

» Neem vervolgens om en om een aantal eetlepels van het lichte en het donkere beslag en vul hiermee de cakevorm tot het beslag op is. Voor het maken van het marble effect in de cake, neem je het uiteinde van een lepel/vork/mes en maak hiermee ronddraaiende bewegingen van onderin de vorm naar boven.

» Zet de cakevorm in de oven gedurende 45-50 minuten.

Ingredients
(1 loaf pan)

» 150 g white flour
» 100 g whole grain flour
» 50 g coconut flour/almond flour*
» 1 teaspoon bakingsoda
» ½ bag of baking powder (8 g)
» 4 bananas
» 3 eggs
» 50 g honey
» 60 g pecans
» 30 g cocoapowder + dash of milk
» 30 g dark chocolate chunks (75% cocoa)

How you make it

» Preheat oven to 180 degrees and grease a loaf pan with some (coconut)oil.

» Combine the flour, baking soda and bakingpowder in a bowl. Blend the bananas, eggs and honey together. Add the banana egg mixture to the dry ingredients and stir until well combined. Stir the pecans into the batter.

» Pour half of the batter into another bowl. Whisk the cocoa powder and a dash of milk into one bowl and stir until well combined. Stir until well combined. Stir the dark chocolate chunks into the other bowl.

» Spoon de plain batter and chocolate batter alternately into the prepared loaf pan. Use a knife to swirl the two in order to create the marbled effect (don’t overdo it or the colors will get muddled).

» Bake for about 45-50 minutes.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply