Healthy pumpkinbread

Bakrecepten / Tussendoortjes
28 september 2019 / By / Post a Comment

De herfst is weer begonnen en helaas worden we van het weer niet echt blij. Waar ik wel blij van word is dat de pompoenen weer in de supermarkten liggen. Naast dat ik pompoen erg lekker vind, is het ook nog eens super gezond! Je kan pompoen gebruiken in hartige en zoete recepten, wat het een ideaal ingrediënt maakt om te gebruiken in de keuken. Dus lekker binnen blijven met dit regenachtige weer, en bakken maar!
Je ziet in deze periode van het jaar steeds meer recepten met pompoen langskomen (op internet, in restaurants en cafés) en daarnaast is ook de pumpkin spiced latte weer te verkrijgen bij de Starbucks. Nu heb ik wel vaker recepten met pompoen gemaakt en ga ik de komende tijd weer meer pompoenrecepten bedenken. Dit seizoen wilde ik deze healthy pumpkinbread als eerste met jullie delen. Ik ben echt gek op pumpkinbread, maar helaas zijn ze vaak niet zo gezond. Aangezien ze vooral vol suiker zitten en het ook nog eens veel olie bevat, kun je de pompoen die er in zit eigenlijk niet meer als gezond beschouwen. Dus experimenteerde ik met het maken van een gezond, smeuïg en super lekker pompoenbrood. Deze healthy pumpkinbread bevat geen geraffineerde suikers of toegevoegde vetten. Ik heb kokosbloem toegevoegd omdat kokosbloem meer vetten en minder koolhydraten bevat dan tarwebloem. Je zou de kokosbloem kunnen vervangen voor tarwebloem maar ik zou aanraden gewoon kokosbloem te gebruiken.

Zo dan gaan we nu maar aan de slag. Zorg ervoor dat je de pompoenpuree alvast hebt gemaakt volgens dit recept aangezien daar het meeste tijd in gaat zitten voordat je kunt beginnen.

Ingrediënten
(1 cakevorm)

» 300 g pompoenpuree*
» 100 g dadels
» 170 g tarwebloem
» 30 g kokosbloem
» 1 tl baksoda
» 1 tl bakpoeder
» 1 ½ el koek- en speculaaskruiden
» 3 eieren
» 2 el honing
» 50 g pompoenpitten

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het bakblik in met kokosolie.

» Hak de dadels fijn in een keukenmachine en voeg de pompoenpuree toe. Maal alles fijn tot een gladde massa.

» Doe de droge ingrediënten – tarwebloem, kokosbloem, baksoda, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden – in een kom. Voeg de pompoendadel puree, de eieren en de honing, toe aan de droge ingrediënten. Mix tot een mooi beslag (ik gebruikte een handmixer).

» Doe het beslag in de cakevorm. Bestrooi met pompoenpitten. Bak het pompoenbrood 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.

» Laat het pompoenbrood afkoelen voor je het aansnijdt.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply