Peanut butter banana bites

Bakrecepten / Tussendoortjes
4 september 2019 / By / Post a Comment

De combinatie van banaan en pindakaas is al overheerlijk. Voeg daar nog eens wat pure chocolade aan toe en je hebt een echte smaaksensatie. Deze super eenvoudige peanut butter banana bites bevatten maar 3 ingrediënten, zijn zo gemaakt en erg lekker als je toe bent aan een treat.

Ingrediënten
(± 10 bites)

» 1 banaan
» 5 tl pindakaas
» 20 g (extra) pure chocolade (75% cacao) – 2 blokjes Lindt chocolade

Zo maak je het

» Pel en snijd de banaan in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. In totaal haalde ik 20 plakjes uit 1 banaan waarmee ik 10 bites heb gemaakt.

» Leg een vel bakpapier op een bord. Smeer een halve theelepel pindakaas op een plakje banaan en leg hierop een ander plakje banaan. Herhaal dit totdat je alle plakjes hebt gebruikt. Leg de bites op het bord met bakpapier en plaats in de vriezer voor ongeveer 1 uur.

» Wanneer de bananen bites ongeveer een uur in de vriezer zijn geweest, smelt je de chocolade. Doe de chocolade in een schaaltje en verwarm voor 1 minuut op 900 W in de magnetron. Roer de chocolade door en varwarm nogmaals voor 30-60 seconden in de magnetron totdat alle chocolade gesmolten is.

» Haal de bites uit de vriezer en dip elke bite in de gesmolten chocolade zodat elke bite voor de helft is bedekt. Zet de bites terug in de vriezer voor ongeveer 15 minuten.

» Haal de bites 3-5 minuten voordat je ze gaat eten uit de vriezer.

Ingredients
(± 10 bites)

» 1 banana
» 5 teaspoons peanut butter
» 20 g (extra) dark chocolate (75% cocoa)

How to make

» Peel and slice the banana into rounds about 1/4 inch thick. I got 20 slices out of 1 banana which makes 10 bites.

» Put a sheet of baking paper on a plate. Place about 1/2 tablespoon of peanut butter on a banana slice and top with another banana slice. You are getting a little banana sandwich right now. Keep doing this until all banana slices are used. Place the bites on the plate with baking paper and place in the freezer for about 1 hour.

» Once the banana slices have been in the freezer for over an hour, melt the chocolate. Put the chocolate in a microwave-safe bowl and microwave for 1 minute on 900 W. Stir and microwave again for about 30 till 60 seconds until chocolate is completely melted.

» Take the bites out of the freezer and dip echt frozen bite into the melted chocolate so that half of each bite is covered.
Place the covered bites back into the freezer for about 15 minutes.

» Take the banana bites out of the freezer 3-5 minutes, to let them thaw, before eating

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply