Dit ben ik

Diëtist 🍏🍫🍔| Basketbalster ⛹🏼‍♀️Nationaal Team 🇳🇱🏀| Fitness🏋🏼‍♀️| Koken & Bakken🍝🍰| Piano spelen 🎹| Droomt van een eigen (kook)boek 📖😳🙈|Chjillmood 🍀|

Recept van de maand
Volg mij

Cranberry pistachio bananabread

BananenbroodTussendoortje
12 juli 2019 / By / Post a Comment

Ingrediënten
(1 cakevorm)

» 4 bananen (of 3 grote)
» 2 eieren
» 100 g volkorenbloem
» 120 g tarwebloem
» 50 g amandelmeel
» Half zakje bakpoeder
» 2 tl kaneel
» 60 g ongezouten pistache noten (gepeld)
» 60 g gedroogde cranberry’s
» 30 g stukjes (extra pure) chocolade

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de bananen samen met de eieren.

» Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder en kaneel in een kom door elkaar. Voeg het bananenmengsel toe en mix dit gedurende 2 minuten.

» Voeg de cranberry’s, pistachenoten en stukjes chocolade toe en mix dit nog even kort door elkaar. Vet de cakevorm in en giet het beslag in de cakevorm.

» Bak de bananenbrood ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingredients
(1 loaf pan)

» 4 (over)ripe bananas (or 3 big ones)
» 2 eggs
» 100 g whole-wheat flour
» 120 g white flour
» 50 g almond flour
» 8 g baking powder
» 2 tsp cinnamon
» 60 g unsalted pistachios (without shell)
» 60 g dried cranberries
» 30 g pieces of (extra dark) chocolate


How to make

» Preheat the oven to 180 degrees. Blend the bananas and eggs together.

» In a bowl, whisk together flour, almond flour, baking powder and cinnamon. Add the banana egg mixture to the dry ingredients and stir untill well combined.

» Add the cranberries, pistachios and chocolate pieces and stir in the batter.

»
Pour the batter into a greased loaf pan. Bake until golden brown and a toothpick or cake tester comes out clean, about 50 minutes.

Misschien vind je dit ook leuk

Date walnut coconut loaf
31 januari 2020
Healthy protein pumpkin gingerbread
12 januari 2020
Healthy sugarfree apple cake
10 januari 2020

Leave a Reply