Brownies with your favorite candybar

Bakrecepten / Tussendoortjes
25 november 2018 / By / Post a Comment

Na het zoveelste gemaakte brownie recept kan ik wel zeggen dat het maken (en vooral opeten) van brownies mijn favoriete bezigheid is. Het leuke aan dit recept is dat je alle ingrediënten kan toevoegen die je maar wilt. Het gezonde basis brownie beslag met je candybar naar keuze is hoe dan ook een heerlijke combinatie.
In dit recept heb ik kinder chocolade toegevoegd omdat ik gek ben op kinder chocolade. Daarnaast was dit vorige recept van brownies met kinder chocolade erg goed bevallen. Ik moet eerlijk zeggen dat deze nog lekkerder zijn! De volgende keer voeg ik een andere candybar toe. De brownies zijn echt mega smeuïg en smaakvol.

Ingrediënten
(ovenschaal 35×25)

» 200 g dadels*
» 200 g appelmango puree
» 2 eieren
» 85 g tarwebloem
» 40 g eiwitpoeder (vanille)
» 80 g cacaopoeder
» 1 tl bakpoeder
» 70 g walnoten
» 75 g Kinder chocolade

* Je zou er ook voor kunnen kiezen om de dadels een avond van te voren in heet water te wellen. Dat maakt ze nog zachter en makkelijker te pureren.

Zo maak je het

» Wel de dadels gedurende 15 minuten in heet water. Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de dadels samen met de appelmango puree helemaal glad. Voeg de eieren toe en mix dit goed door de puree.

» Hak de walnoten in stukjes. Doe de tarwebloem, eiwitpoeder, cacaopoeder, bakpoeder en gehakte walnoten in een kom en meng dit door elkaar. Voeg het gepureerde mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer dit goed door elkaar.

» Vet de ovenschaal in of gebruik een stuk bakpapier. Verdeel de helft van het browniebeslag over de ovenschaal. Breek de kinderchocolade in stukjes en verdeel dit over de eerste brownielaag. Verdeel de andere helft van het browniebeslag over de kinderchocolade. Bak de brownie gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply