Gezonde vegan appeltaartjes

Bakrecepten / Tussendoortjes
7 november 2018 / By / Post a Comment

Een lekker groot stuk warme appeltaart met slagroom, daar kun je mij wel voor wakker maken hoor…

Ik denk dat je veel mensen een plezier doet met een stuk appeltaart maar helaas zijn ze niet altijd even gezond.

Wat nou als je een super eenvoudig, gezond en lekker recept hebt voor mini appeltaartjes? Deze appeltaartjes kun je gerust iedere dag eten en daarnaast ben je ook bewust bezig met de gezondheid van je gasten ;).

Naast dat deze appeltaartjes geen toegevoegde suikers of boter bevatten, zijn ze ook vegan dus bevatten helemaal geen dierlijke producten.
Natuurlijk kun je gerust zo nu en dan genieten van een stuk appeltaart met slagroom maar met dit recept kun je vaker verantwoord genieten van een appeltaartje!

Ingrediënten
( ± 6-7 appeltaartjes)

Bodem
» 150 g zachte of gewelde dadels (ongeveer 3u in heet water)
» 130 g appelmoes
» 1 tl kaneel
» 1 tl koek- en speculaaskruiden
» 20 g gehakte walnoten
» 100 g havermout
» 30 g Tarwebloem
» 1/2 zakje bakpoeder

Vulling
» 1 appel
» 30 g rozijnen
» 1 tl kaneel
» 5 g agave siroop

Zo maak je het

» Pureer de dadels, appelmoes, kaneel en koekkruiden tot een gladde massa.

» Meng in een andere kom de havermout, bloem en bakpoeder door elkaar. Voeg de gepureerde massa en de gehakte walnoten toe. Roer dit goed door elkaar tot een mooi deeg.

» Schil de appel en hak in kleine stukjes. Voeg de rozijnen, kaneel en agavesiroop toe. Meng dit door elkaar en laat even staan.

» Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet ondertussen een cupcake vorm in en verdeel het deeg over de vormpjes. Druk in het midden goed aan waardoor de randen omhoog gaan staan en er een soort kuipje ontstaat.

» Verdeel de stukjes appel en walnoten over de kuipjes. Bak de appeltaartjes gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply