Pumpkin spiced blondies

Tussendoortje
28 oktober 2018 / By / Post a Comment

De herfst is weer begonnen en dat betekend dat de pompoenen weer volop in de supermarkten liggen. Ik vind pompoen echt heerlijk en vooral leuk om mee te experimenteren. De pumpkin spiced recepten zijn mijn favoriet maar ook geroosterde pompoen door een salade of verwerkt in een pastarecept vind ik erg lekker!

Ik heb al zoveel verschillende brownie recepten gemaakt en dacht er ook nu aan om pompoen brownies te maken. Ik wilde graag de combinatie van pompoen en pumpkin spices goed naar voren laten komen en heb daarom geen cacao toegevoegd. Zo zijn dus eigenlijk de blondies ontstaan. Een lekker en gezond herfstachtig tussendoortje.

Ingrediënten
(ovenschaal 35×25)

» 100 g dadels
» 1 banaan
» 120 g pompoen puree (gemaakt van 250 g geroosterde pompoen)
» 2 eieren
» 100 g tarwebloem
» 50 g amandelmeel
» 20 g kokosmeel
» 20 g eiwitpoeder vanille
» 2 tl bakpoeder
» 2 tl koek- en speculaaskruiden
» 1 tl kaneel
» 20 g gesmolten kokosolie
» 30 g amandelen
» 50 g pure chocolade

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de dadels samen met de banaan in een keukenmachine. Voeg de pompoenpuree en de eieren toe en pureer tot een egale massa.

» Doe de tarwebloem, amandelmeel, kokosmeel, eiwitpoeder, bakpoeder en de kruiden in een kom. Voeg de dadel pompoenpuree en de gesmolten kokosolie toe en mix gedurende 2 minuten met een handmixer tot een mooi beslag.

» Hak de amandelen en chocolade in stukjes en roer door het beslag. Vet de ovenschaal in of gebruik bakpapier. Verdeel het beslag over de ovenschaal en bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Misschien vind je dit ook leuk

Oud-Hollandse pepernoten
25 oktober 2019
Marbled banana bread
18 oktober 2019
Healthy pumpkinbread
28 september 2019

Leave a Reply

Dit ben ik

Diëtist 🍏🍫🍔| Basketbalster ⛹🏼‍♀️Nationaal Team 🇳🇱🏀| Fitness🏋🏼‍♀️| Koken & Bakken🍝🍰| Piano spelen 🎹| Droomt van een eigen (kook)boek 📖😳🙈|Chjillmood 🍀|

Recept van de maand
Volg mij