Protein Banana Cake with Snickers

Bakrecepten / TussendoortjesBananenbrood
6 oktober 2018 / By / Post a Comment

Waar ik echt naar uit kan kijken is, een kopje koffie met een stukje taart/cake als gezonde herstel snack, na mijn ochtendtraining.
Afgelopen week maakte ik deze eiwitrijke bananen cake en heb hier de hele week van kunnen genieten. Niet alleen is dit een goede “herstel snack” maar ook gewoon een lekker en gezond tussendoortje voor iedereen. Door het gebruik van eiwitpoeder en overrijpe bananen heb ik deze cake zoet gemaakt. Daarnaast heb ik een Snickers in stukjes gehakt en deze toegevoegd (je zou ervoor kunnen kiezen om dit niet toe te voegen). Ik heb wel Snickers toegevoegd omdat ik deze nog in de keukenkast had liggen en dit deze bananencake nog lekkerder vond maken. Dit recept is weer eenvoudig, lekker en gezond!

Ingrediënten
(bakvorm 16 cm)

» 4 overrijpe bananen
» 2 eieren en 1 eiwit
» 75 g kokosmeel
» 50 g whey eiwitpoeder vanille
» 25 g havermout*
» 25 g tarwebloem*
» 2 tl bakpoeder
» 2 tl kaneel
» 1 Snickers

* Je zou er ook voor kunnen kiezen om 50 gram havermout of 50 gram tarwebloem te gebruiken

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.

» Pureer 3 van de 4 bananen met een staafmixer. Voeg 2 eieren en 1 eiwit toe aan de bananenpuree en mix met een handmixer gedurende 1 minuut.

» Meng in een kom de droge ingrediënten. Schenk de bananenpuree bij de droge ingrediënten en mix dit totdat alles goed is gemengd. Hak de Snickers in stukjes en meng dit door het beslag.

» Schep het beslag in de bakvorm. Snijd de overige banaan in plakjes en verdeel deze over het beslag. Bak de bananencake ongeveer 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply