Kinderchocolade brownies

Bakrecepten / Tussendoortjes
13 september 2018 / By / Post a Comment

Afgelopen kerstmis had ik een Kerstman van kinderchocolade gekocht. Deze Kerstman lag nog steeds in mijn keukenkastje en moest maar eens gegeten worden.
Ik had niet zoveel zin om zo een hele kerstman op te eten, dus ging ik een nieuw baksel verzinnen mét kinderchocolade.
Langere tijd had ik het idee om brownies te maken met kinderchocolade. Ik wilde de brownie dan maken zonder toegevoegde suiker en zo gezond en lekker mogelijk. De combinatie van de gezonde brownie met de zoete kinderchocolade leek mij een perfecte combinatie. Wanneer ik de brownie volgens een standaard recept zou maken en hier kinderchocolade aan toe zou voegen, zou het voor mij veel te zoet en minder smaakvol zijn.
Met deze gedachte ging ik aan de slag en keek eerst wat ik in huis had. Ik liet de cashewnoten en dadels een nachtje weken en wilde mijn restje zoete aardappel puree gebruiken. Zo is dit recept ontstaan en het is verslavend lekker!

Ingrediënten
(ovenschaal 20×20 cm)

» 110 g dadels*
» 110 g cashew noten*
» 130 g zoete aardappel puree
» 80 g tarwebloem
» 50 g amandelmeel
» 50 g cacaopoeder
» 1 tl bakpoeder
» 1 ei
» 40 g walnoten
» 150 g kinderchocolade

* Wel de dadels samen met de cashewnoten gedurende 3 uur in heet water. Je zou ze ook de avond van te voren al in het water kunnen zetten.

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met wat kokosolie of boter.

» Pureer de dadels met cashew noten met een staafmixer of foodprocessor. Voeg de zoete aardappel puree toe en pureer dit nog even kort mee.

» Meng in een kom de droge ingrediënten (tarwebloem, bakpoeder, amandelmeel en cacaopoeder). Voeg de puree van dadels, cashewnoten en zoete aardappelpuree toe. Voeg een ei toe en mix (handmixer) tot alles goed is gemengd.

» Hak de walnoten en kinder chocolade in stukjes. Roer de stukjes walnoot en chocolade door het brownie beslag. Verdeel het beslag in de ovenschaal. Bak de brownie 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer na 25 minuten met een satéprikker op gaarheid. De satéprikker mag er nog wel een beetje nattig uitkomen.

» Laat de brownie eerst een beetje afkoelen voordat je hem in stukjes snijdt.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply