Volkoren pasta met vegetarische balletjes

Diner
29 augustus 2018 / By / Post a Comment

Wanneer heb je nou een gezonde avondmaaltijd gegeten? In iedere avondmaaltijd die ik maak probeer ik altijd voldoende groenten toe te voegen (minimaal 200 gram groenten per persoon), eiwitrijke vlees(vervangers) te gebruiken (vis/vlees/kip/vegetarisch), voldoende vezels te hebben (kies voor volkoren pasta en volop groenten) en weinig vetrijke producten te gebruiken (bak in vloeibaar vet, zo min mogelijk gepaneerd vlees en vet vlees).
Bovenstaande punten zijn voor mij erg belangrijk bij iedere avondmaaltijd. Natuurlijk gebruik ik ook wel eens vette vleessoorten, eet ik een gepaneerde schnitzel of heb ik te weinig groenten gegeten. Maar over het algemeen is mijn basis goed en is er zo ook wel een ruimte voor wat anders.

Dit recept voldoet aan de punten voor een gezonde maaltijd. Ik gebruik regelmatig kant en klare vleesvervangers omdat deze vaak veel eiwitten bevatten, laag in calorieën zijn en daarnaast gemakkelijk te bereiden zijn.
Kortom, een gezonde en gemakkelijke avondmaaltijd voor ieder moment!

Ingrediënten
(voor 2 personen)

» 140 g volkoren penne (ongekookt)
» 250 g champignons
» 1 courgette
» 1 rode ui
» 1 teentje knoflook
» 200 g vegetarische balletjes (Lidl)
» 400 ml tomatensaus met basilicum (Lidl)
» 1 tl Italiaanse kruiden
» 1 tl paprikapoeder
» Peper
» Parmezaanse kaas flakes
» Olijfolie

Zo maak je het

» Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze klein. Maak de champignons schoon, snijd deze in plakjes en snijd de courgette in blokjes. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie.

» Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

» Halveer de vegetarische balletjes en bak deze goudbruin samen met de ui en knoflook. Voeg de champignons en courgette toe en bak voor ongeveer 3-5 minuten. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en peper.

» Verwarm de tomatensaus in een steelpannetje. Giet de pasta af en roer de saus door de pasta.

» Verdeel de pasta over twee borden met daarnaast de vegetarische balletjes met groenten. Strooi wat Parmezaanse kaas eroverheen en smullen maar!

Misschien vind je dit ook leuk

Pompoen wraps
24 mei 2020
Pitabroodje met vegetarische shoarma
12 mei 2020
Zelf pitabroodjes maken
12 mei 2020

Leave a Reply