Mango kokos kwarktaart met brownie bodem

Bakrecepten / TussendoortjesOntbijt
25 augustus 2018 / By / Post a Comment

Aangezien kwark eigenlijk een verse kaassoort is, zou je dit recept kunnen beschouwen als een gezonde cheesecake. Toch vind ik dit toch meer een kwarktaart omdat ik magere kwark gebruikt heb en geen roomkaas. Cheesecake is vaak een stuk romiger dan kwarktaart maar je zou natuurlijk ook volle kwark kunnen gebruiken om het recept wat romiger te maken zonder het gebruik van roomkaas of mascarpone.

Deze kwarktaart bevat geen geraffineerde suikers, zit boordebol eiwitten en is daarnaast ook nog eens lekker. Dit maakt deze taart een ideaal gezond tussendoortje, verjaardagstaart of ontbijt.
De combinatie van de smaakvolle brownie met de frisse kwarklaag is echt een heerlijke combinatie! Wil je binnen no-time een gezonde taart maken, hou je van brownies met een frisse topping dan is deze supereenvoudige kwarktaart echt iets voor jou!

Ingrediënten
(bakvorm 16 cm)

Bodem
» 150 g dadels
» 80 g gemengde noten
» 80 g tarwebloem
» 50 g cacaopoeder
» 2 tl bakpoeder
» 2 eieren

Kwarklaag
» 450 g Optimel Griekse Stijl
» 100 g naturel yoghurt/kwark
» 1 scoop whey eiwitpoeder vanille
» 20 g kokosrasp
» 100 g diepvries mango
» 5 blaadjes gelatine

Zo maak je het

Bodem
» Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de dadels voor 10 minuten in heet water. Gebruik een hakmolen om de gemengde noten fijn te malen. Meng de tarwebloem, cacaopoeder, gemalen noten en de bakpoeder samen in een kom. Pureer de dadels met de eieren tot een gladde massa en voeg dit toe aan de droge ingrediënten. Mix het geheel tot een glad beslag.

» Vet of spray de bakvorm in en schep het beslag hierin. Bak de brownie bodem ongeveer 12-15 minuten in de oven (de brownie is klaar als een satéprikker er net niet schoon uitkomt).

Kwarklaag
» Leg de blaadjes gelatine voor 5 minuten in een bakje met koud water. Doe de Optimel en yoghurt/kwark in een kom en roer dit goed door (je kunt eventueel ook een mixer gebruiken). Mix de eiwitpoeder en kokosrasp door het kwarkmengsel. Snijd de diepvries mango in kleine stukjes en roer deze door het kwarkmengsel.

» Verwarm in een pannetje de blaadjes gelatine met een beetje water totdat het bijna kookt. Haal het pannetje van het vuur en laat het mengsel ongeveer 5 minuten afkoelen. Voeg de gelatine toe aan het kwarkmengsel en roer goed door.

» Schenk het kwarkmengsel op de afgekoelde browniebodem en zet de taart in de koelkast. Laat de taart ongeveer 2-3 uur opstijven.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply