Eiwitrijke blueberry smoothiebowl

Ontbijt
24 juli 2018 / By / Post a Comment

Smoothie bowls, ken je ze al? Of heb je ze alleen langs zien komen via Instagram maar nog nooit gegeten?! Daar moet dan maar eens verandering in komen….

Smoothie bowls zijn eigenlijk dikke smoothies die je in een kom schenkt met verschillende toppings zoals noten, fruit, zaden, granola en kokos. Smoothie bowls zijn gezond, supersnel gemaakt en licht verteerbaar.
Het lekkerste is om diepvriesfruit te gebruiken, dit maakt de smoothiebowl een stuk frisser. In dit recept gebruikte ik ook eiwitpoeder voor de extra eiwitten en door eiwitpoeder in de blender te doen met diepvries fruit wordt de smoothiebowl FLUFFY en I LOVE FLUFFY! Mocht je hier dus niet zo van houden kun je de eiwitpoeder gerust weglaten. Ik zal meerdere smoothiebowl recepten gaan plaatsen de komende tijd. Hieronder vind je het recept voor een super lekkere smoothiebowl maar je kunt zelf natuurlijk ook andere variaties maken.

Deze smoothiebowl is per portie laag in calorieën en hoog in eiwitten. Zie het kopje voedingswaarde voor de details.

Ingrediënten
(voor 2 personen/2 bowls)

» 100 g diepvries blauwe bessen
» 30 g (1 scoop) whey perfection (ik gebruikte Berry blast van Body & Fit)
» Scheutje (± 30 ml) sojamelk (kan ook water of melk zijn)
» 100 g  Skyr naturel (of kwark)
» 70 g mango (vers of uit de diepvries)
» Handje verse blauwe bessen
» 30 g walnoten

Zo maak je het

» Mix de diepvries blauwe bessen, eiwitpoeder en (soja)melk in een blender/keukenmachine door elkaar. Mix dit gedurende 2-3 minuten, zo wordt hij lekker fluffy.

» Verdeel de helft van het mengsel over 2 schaaltjes. Aan de andere helft voeg je Skyr toe en dit mix je nog even 1 minuut tot een glad mengsel. Verdeel deze smoothie over de 2 schaaltjes naast het andere smoothiemengsel.

» Verdeel tot slot de toppings over je smoothiebowl. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per Smoothiebowl

Misschien vind je dit ook leuk

My daily breakfast
29 april 2020
Chiapudding basisrecept
26 april 2020
Proteïne fluff
26 april 2020

Leave a Reply