Vegan upside down apple cake

Bakrecepten / TussendoortjesVegan
23 mei 2018 / By / Post a Comment

Ingrediënten
(Springvorm 18 cm)

» 100 g geweekte dadels (1 uur weken in heet water)
» 1 appel
» 2 tl kaneel
» 100 g dadels
» 130 g bananen appelpuree
» 75 g havermout
» 75 g tarwebloem
» 1 zakje bakpoeder
» 50 g amandelmeel
» 50 ml sojamelk
» 1 el chiazaad
» 1 el gebroken lijnzaad
» 40 g rozijnen
» 40 g walnoten

Zo maak je het

» Pureer de geweekte dadels met 3 eetlepels water en 1 theelepel kaneel glad. Snijd de appel in dunne plakjes. Meng de dadelpuree door de plakjes appel en zet even aan de kant. Meng de chiazaad en lijnzaad met 4 eetlepels water door elkaar en laat staan.

» Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de springvorm in met (kokos)olie. Doe de dadels, bananen appelpuree, havermout, tarwebloem, bakpoeder, kaneel en amandelmeel in een keukenmachine en mix tot er een gladde massa is ontstaan. Voeg het chialijnzaad mengsel en de sojamelk toe en mix het weer goed door elkaar.
Tot slot roer je de walnoten en rozijnen door het beslag.

» Verdeel de appels met dadelpuree over de bodem van de springvorm. Giet het beslag eroverheen en zet de springvorm gedurende 50 minuten in de voorverwarmende oven. Controleer na 40 minuten de cake alvast op gaarheid met een satéprikker.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply