Vegan brownies met chocolade ganache

Bakrecepten / TussendoortjesVegan
23 april 2018 / By / Post a Comment

Dit zijn echt één van de lekkerste brownies die ik ooit gegeten heb. En dan te bedenken dat deze brownies geen toegevoegde suikers of vet bevatten. Daarnaast zitten er helemaal geen dierlijke producten in… dus geen eieren, boter, melk etc. Nu zul je denken, dat kan toch helemaal niet écht lekker zijn?! Dat dacht ik namelijk ook voordat ik deze brownies gemaakt had.

Ik kan het zelf bijna niet geloven maar de vegan recepten die ik tot nu toe heb gemaakt, zijn zo puur en smaakvol en daarnaast lekker én gezond!
Probeer deze brownie maar eens, en je begrijpt precies wat ik bedoel.

Ingrediënten
(ovenschaal: 35 cm x 25 cm)

Brownies
» 200 g dadels (geweld voor ongeveer 3 uur in heet water)*
» 100 g cashewnoten (geweld voor ongeveer 3 uur in heet water)*
» 300 g appel bananen puree (of appelmoes)
» 150 g tarwebloem
» 50 g amandelmeel
» 75 g cacaopoeder
» 1 el chiazaad
» 1 el gebroken lijnzaad
» 1 zakje bakpoeder
» 100-150 ml sojamelk
» 100 g amandelen

* Je kunt de dadels samen met de cashewnoten gedurende de nacht voordat je gaat bakken wellen in heet water

Chocolade ganache
» 
400 ml kokosmelk uit blik (light)
» 200 g vegan pure chocolade

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de chiazaad en lijnzaad met 4 eetlepels water door elkaar en laat staan. Pureer met een staafmixer de dadels, cashewnoten en puree tot een gladde massa. Meng in een andere kom de tarwebloem, amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder.
Voeg nu het chialijnzaad mengsel toe aan de gepureerde massa en pureer dit nog even kort.

» Doe de gepureerde natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer dit goed door elkaar. Voeg de sojamelk beetje bij beetje toe totdat er een mooie massa ontstaat. Let op dat het niet te nat wordt en begin daarom eerst met toevoegen van 100 ml sojamelk.

» Meng de amandelen door het browniemengsel. Vet de ovenschaal in en giet het browniemengsel in de ovenschaal. Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmende oven. Controleer met een satéprikker op de gaarheid. Mocht de satéprikker er nog niet schoon uitkomen laat de brownie dan nog 5 minuten staan. Het is niet erg als de satéprikker er niet helemaal schoon uitkomt, dan zal de brownie waarschijnlijk wat smeuïger zijn.

» Wanneer de brownie is afgekoeld kun je de ganache maken. Schep het harde deel van de kokosmelk in een steelpannetje en verwarm op laag vuur. Breek de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan de kokosmelk. Haal het steelpannetje van het vuur en blijf roeren totdat alle chocolade is gesmolten. Laat de ganache een beetje afkoelen en giet het dan over de brownie. Zet de ovenschaal in de koelkast en laat de ganache opstijven.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply