Eiwitrijke en suikervrije ontbijtkoek

Bakrecepten / Tussendoortjes
3 februari 2018 / By / Post a Comment

Ontbijtkoek is één van mijn favoriete tussendoortjes. In ontbijtkoek zit redelijk wat suiker en is echt niet gelijk slecht of ongezond. Ik kies altijd voor Peijnenburg Zero Sugar omdat hier geen suikers aan zijn toegevoegd en ik deze daarnaast ook erg lekker vind.
Toch is iets wat zelf gebakken is, vaak, het lekkerst….dus ik ben zelf aan de slag gegaan. Met de ingrediënten die ik op dat moment in huis had, heb ik een heerlijk en gezonde ontbijtkoek gemaakt. Naast dat deze ontbijtkoek geen toegevoegde suikers bevat, is hij eiwitrijk én zitten er zelfs groenten in.
Klinkt als een ideaal, nieuw favoriete tussendoortje toch?!

Ingrediënten
(voor 1 cakevorm)

» 300 g wortel, geraspt
» 2 eieren
» 100 g Skyr naturel
» 50 ml sojamelk
» 170 g volkorenbloem
» 1 zakje bakpoeder
» 1 scoop (25 g) whey eiwit vanille
» 3 el koek- en speculaaskruiden
» 20 g gemalen amandelen
» 30 g rozijnen

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de cakevorm in of gebruik bakpapier. Maal de wortels in een keukenmachine fijn en zet apart.

» Doe de eieren, Skyr en sojamelk in de keukenmachine en mix luchtig. Je kan hiervoor ook gewoon een handmixer gebruiken.

» Meng de volkorenbloem, bakpoeder, eiwitpoeder en koek- en speculaaskruiden in een kom. Voeg het eimengsel en de wortel toe en roer dit goed elkaar. Tot slot meng je de gemalen amandelen en rozijnen erdoorheen.

» Bak de cake gedurende 50 minuten. Controleer na 40 minuten alvast door met een satéprikker erin te prikken. Als deze er schoon en droog uit komt dan is je ontbijtkoek klaar. Zo niet, laat hem dan nog even in de oven staan.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply