Een punt cheesecake eten als ontbijt, tussendoortje of als herstelsnack na het sporten?! Ja, het kan echt met deze eiwitrijke cheesecake!
Voor dit recept heb ik een springvorm van 18 cm gebruikt en hieruit heb ik 12 puntjes kunnen snijden.
Een puntje cheesecake (zonder chocolade topping) bevat 122 kcal en maar liefst 9 g eiwitten. Dit wil zeggen dat je gerust twee puntjes cheesecake kan nemen 😉
Gezond, koolhydraatarm en eiwitrijk taart eten… het kan met deze eiwitrijke cheesecake!
Ingrediënten
(springvorm 18 cm)
Bodem
» 60 g amandelen
» 50 g havermout
» 50 g gedroogde pruimen
» 1 el honing
» 1 el kokosolie
Cheesecakelaag
» 350 g kersen Skyr (Lidl)
» 200 g Philadelphia proteïne (Lidl)
» 1 scoop (25 g) whey eiwit vanille
» 2 eieren
Topping
» 100 g pure chocolade*
* De topping is optioneel. Het is niet noodzakelijk maar natuurlijk wel lekker.
Zo maak je het
» Verwarm de oven voor op 150 graden. Bedek bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
» Maal de amandelen, havermout, pruimen, honing en kokosolie in een keukenmachine fijn. Doe het mengsel in de bakvorm, bedek de bodem en druk goed. Maak je handen een beetje nat zodat het niet aan je vingers blijft plakken.
» Mix de Skyr, Philadelphia, eiwitpoeder en eieren goed door elkaar. Wanneer er geen klontjes meer zijn en alles goed gemengd is, giet je dit mengsel in de bakvorm. Zet de cheesecake in de oven en bak 50 minuten. Controleer naar 40 minuten even. Zet de oven uit en laat de taart langzaam afkoelen in de oven.
» Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie. Sprenkel de gesmolten chocolade over de taart met een lepel. Zet de taart in de koelkast. Hoe langer de taart in de koelkast staat, hoe lekkerder hij wordt.