Stroopwafel bananencake

Bakrecepten / TussendoortjesBananenbrood
30 januari 2018 / By / Post a Comment

Echt niet alles hoeft helemaal vrij te zijn van geraffineerde suikers, ik vind te veel gewoon minder lekker en daarnaast is het echt minder gezond. Dit recept heeft een gezonde basis cake zonder geraffineerde suikers. Hieraan zijn stukjes stroopwafel toegevoegd om bij sommige happen, nét wat extra’s te geven. Echt super lekker die zachte karamel van de stukjes stroopwafel.

Iedere dag probeer ik voor 80% gezond te eten. Hiermee bedoel ik geen geraffineerde suikers, veel groenten en fruit, volkoren- en eiwitrijke producten. De overige 20% bestaan uit bijvoorbeeld een koekje, stukje chocolade of een stuk taart bij de koffie. Dit zijn eigenlijk de voedingsmiddelen met weinig goede voedingsstoffen, ja dus ook pizza en friet. Op deze manier probeer ik in dit recept ook een balans te vinden omdat het voornamelijk bestaat uit goede voedingsstoffen en maakt het dit een gezond en vooral lekker tussendoortje. Maken dus!

Ingrediënten
(bakvorm 18 cm)

» 100 g havermeel/gemalen havermout
» 100 g tarwemeel
» 50 g whey eiwitpoeder (vanille)
» Half zakje bakpoeder
» 100 g pruimen
» 50 g amandelen
» 2 eieren
» 3 rijpe bananen
» 50 ml sojamelk
» 3 stroopwafels

Zo maak je het

» Verwarm de oven voor op 170 graden. Wel de pruimen 10 minuten in heet water. Doe de havermeel, tarwemeel, whey eiwitpoeder en bakpoeder in een grote schaal en mix dit door elkaar.

» Hak de pruimen met amandelen fijn in een keukenmachine. Wanneer de amandelen zijn fijngemalen en goed gemengd zijn met de pruimen, dan voeg je dit mengsel toe aan de schaal met de droge ingrediënten.

» Doe de eieren, bananen en sojamelk in de hakmolen/keukenmachine. Mix het geheel gedurende 2 minuten, totdat het mengsel luchtig wordt en omhoog komt.
Voeg dit mengsel toe in de grote schaal en mix alles goed door elkaar.

» Hak 3 stroopwafels in stukjes. Meng 2, in stukjes gehakte, stroopwafels door het beslag. Vet de bakvorm in of gebruik bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en leg de overgebleven stukjes stroopwafel hier bovenop.

» Bak de stroopwafelcake gedurende 60 minuten. Controleer na 50 minuten op gaarheid met een satéprikker. Is de cake al gaar en mooi bruin? Haal hem dan al uit de oven. Zo niet, laat hem dan nog 10 minuten in de oven staan.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply