12 januari 2018 / By / Post a Comment

Één van mijn favoriete taart is toch wel deze banoffee pie. Heerlijk zoet en romig maar helaas niet zo gezond. Natuurlijk kun je deze eens in de zoveel tijd gewoon eten maar een gezonde variant zou je gerust iedere dag kunnen eten.
Dit keer maakte ik mini banoffee’s. Naast dat het er leuk uitziet, zijn ze ook nog eens erg gezond en lekker. Deze mini taartjes kun je bijvoorbeeld eten als ontbijt of tussendoortje.
Wil jij een gemakkelijk gebakje op tafel hebben, die ook nog eens gezond en lekker is? Duik dan snel de keuken in!

Ingrediënten
(± 7 taartjes)

Cups/bodem
» 
60 g gemalen (pecan)noten
» 100 g havermout
» 30 g honing
» 1 ei

Caramellaag
» 
100 g dadels
» 50 ml water

Topping
» 
1 banaan
» 200 ml Skyr vanille/magere vanille kwark 0% vet
» 3 blaadjes gelatine

Zo maak je het

» Wel de dadels in lauwwarm water.

Cups/bodem

» Verwarm de oven voor op 180 graden.

» Meng de havermout, gemalen noten, honing en ei door elkaar.

» Vet de cupcakevorm goed in met bijvoorbeeld wat boter. Verdeel het mengsel over de cupcakevorm en druk het goed aan. Wanneer je in het midden drukt gaan de randen wat omhoog staan en krijg je een soort bakje.

» Bak de cups in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven. Mochten de cups nog niet bruin genoeg gebakken zijn, bak ze dan nog wat langer in de oven.

» Haal de cups uit de oven en laat afkoelen.

» Tijdens het bakken van de cups kun je de caramel maken.

Caramellaag

» Giet de gewelde dadels af en pureer ze samen met wat water tot een gladde massa. Zet de caramel in de koelkast.

Topping

» Leg de gelatineblaadjes voor 5 minuten in koud water. Ondertussen roer je de Skyr in een kom even goed door.

» Doe de gelatineblaadjes met een klein laagje water in een pannetje. Verwarm het water tot het bijna kookt, haal het dan van het vuur en laat het ongeveer 5 minuten afkoelen.

» Snijd de banaan in plakjes. Haal de caramal uit de koelkast en verdeel deze over de cups. Verdeel de plakjes banaan over de cups met caramellaag.

» Voeg de gelatine toe aan de Skyr en roer dit goed door elkaar. Verdeel met een lepel het mengsel over de cupjes.

» Zet de cups voor ± 1 uur in de koelkast. Garneer eventueel met wat chocoladerasp of cacaopoeder.

Misschien vind je dit ook leuk

Vegan marble cake (zebra cake)
5 maart 2021
Gezonde kruidkoek
13 september 2020
Vegan kokoscake
18 juli 2020

Leave a Reply